Sokszor megfogadtam, hogy szabadidőmben kihagyom a szakmám és a hobbimnak élek (ha marad szabad idő), persze mindig megszegem ezt, de mit csináljak, ha szinte minden nap belefutok valamibe!?
Munkám közben nagyon sok emberrel találkozom, fiatalokkal és idősekkel is, többnyire túlsúlyos emberekkel. Gyakran kérem, hogy készítsenek “diétás naplót”, így eléggé tájékozott vagyok e téren. Természetesen mindenki abból főz, ami van otthon, de sokszor nem is pénztárcafüggő a dolog. Ebben próbálok ötleteket adni, van úgy, hogy sikerül, máskor kevésbé, de soha nem adom fel:-) Most induljunk ki a nagymamákból, ugye minden nagymama szeretne kedveskedni az unokájának, ezért finomabbnál-finomabb süteményeket készít. Nem tagadom az én receptes füzetemben is van 50 dkg kristálycukorral elkészíthető sütemény, de ösztönösen mindig megfeleztem a cukrot (pedig akkor még nem is dolgoztam a szakmámban!). Jön a nyár, a vakáció, a hosszú nyári napok, és mindannyian szeretnénk kedveskedni a családtagjainknak, a gyerekeknek. A pizzát szinte mindenki szereti, de én becsempészek egy kis cukkinit és halat is a vacsorába. Ismét gyorsan elkészíthető fogást hoztam, üzletben vásárolt pizza lapot használtam, illetve a kertembe termett cukkinit. Ezekre került a feltét, egy részére a megmaradt milánói alapot raktam, a másikakra Hamé tonhalas, illetve 2 db-ra az afrikai harcsa pástétomot. Direkt az új fogást kínáltam először, és figyeltem az arcokat, hihetetlen sikere volt. kep6 Hozzávalók:

  • pizza tészta,
  • bébi cukkini (kb. 40 dkg)
  • ketchup
  • Hamé Tonhalas krém
  • Hamé afrikai harcsa zöldséges
  • trappista jellegű sajt, parmezán
  • mini mozzarella
  • bazsalikom levél
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés: Bekapcsoljuk a sütőt. A cukkinit hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, (nekem 6 szelet volt), sózzuk. 1 ek. olajat teszünk a serpenyőbe, rátesszük a gerezd fokhagymát. A cukkíniről a felesleges nedvességet leitatjuk betesszük a serpenyőbe (egyszerre 3 db fért bele). Oldalanként 2-3 percig sütöttem. Majd kiolajazott tepsibe raktam. Tetejét ketchuppal, majd halas krémmel / fele tonhalas, fele afrikai harcsa/ megkentem, reszelt sajtot, illetve mozzarella golyót és bazsalikomot halmoztam, picit sóztam. A pizzalapot a sütőpapírral a tepsibe tettem. Egyik részét hagyományosan készítettem a megmaradt milánói alappal, a másik részét,négyzet alakúra vágtam, mindegyiket megkentem ketchuppal, majd halas krémmel, sajttal, mozzarellával, bazsalikom levéllel megraktam.

200 fokos sütőben készre sütöttem. Kb. 20 perc alatt megsült. Összességében fél óra alatt kész is volt a vacsora. kep9 (1)

Mondanom sem kell, hogy mennyire ízlett. Nálam most a Hamé Tonhalas pástétom a nyerő, a férjem az afrikai harcsás változatra szavazott :-).
A megmaradt pástétomokból sok-sok zöldséggel szendvics készült. Már a barátnőm is kipróbált néhány Hamé terméket és a receptem is elkészítette.
Üdv, Sárika