A töltött tojás ötletét Aleda konyhájában találtam. Én egy kicsit változtattam a recepten,nem volt itthon túróm, így  medvesajtot használtam, illetve mustárral ízesítettem, de nagyon finom lett,többször is elfogom
készíteni:-) és kipróbálom majd az eredeti recept szerint is:-). Legközelebb bizonyára a tojáskáim is formásabbak lesznek:-), és keveset török össze, de azokat is felhasználtam:-),abból lettek a minikosárkák:-).

Hozzávalók 3 személyre:

  • 6 db tojás
  • 2 db Medvesajt
  • 2 evőkanál  tejföl( illetve sz sz.)
  • 1  teáskanál mustár
  • só, bors
  • apróra vágott metélőhagyma,és petrezselyemzöld
  • a tálaláshoz:  hónapos retek, saláta, metélőhagyma, petrezselyemzöld,koktél paradicsom

Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük majd hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk, mivel épp tojásokat festettem, a hagymahéj levében főztem meg.
A tojások szélesebb felét egyenesre vágjuk, hogy a kosarak meg tudjanak állni. A hegyes felüket levágjuk és késsel vagy kiskanállal óvatosan kikaparjuk a tojások sárgáját, (vigyázzunk mert hamar elromlok a tojás formája, én 2-3 darabbal is így jártam,abból apró mini kosárkákat készítettem).
Egy tálba tesszük és villával összetörjük. Beletesszük a sajtot, a mustárt és  tejfölt adunk még hozzá,majd fűszerezzük sóval, borssal és a zöld fűszerekkel és a tölteléket visszatöltjük a tojásokba.
A kosárnak nyelet teszünk metélőhagymából. Fodros petrezselyemmel díszítjük.
Salátaágyon, retekkel ,paradicsommal tálaljuk.

Jó étvágyat!