A kemény húsú paradicsomot a legjobban töltve szeretem. Önmagában is remek fogás,de lehet kísérője egy szelet halnak, csirkemellnek is. Ebben a receptben ötvöződik a magyar konyha lecsója, illetve az olasz konyha bazsalikomos paradicsomja.

Hozzávalók:

6 db kemény húsú paradicsom
2 db kisebb sült padlizsán
egy kis tálka lecsó bulgurból kb 3 dl előkészítve ( készült hagymából,paprikából,paradicsomból,só,bors, 1 dl főzés nélküli bulgurból)
1/2 hámozott paradicsomkonzerv(150 gramm)
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
10 dkg Feta sajt
1 tasak mozzarella

4 ek olíva olaj fél doboz hámozott paradicsomkonzerv / 150 gramm/
bazsalikom, petrezselyemzöld
a tál kikenéséhez olaj+zsemlemorzsa

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Az elősütött padlizsánt hosszában bevágjuk. Sózzuk a paradicsomokat, a padlizsánt , olíva olajjal meglocsoljuk. A zöldségbe halmozzuk az előkészített lecsót, belenyomkodunk egy- egy csipet feta sajtot , a tetejére tesszük a mozzarellát. Egy tűzállótálat ,vagy tepsit olívaolajjal meglocsolunk, egy kis zsemlemorzsával meghintünk, ráborítjuk a hámozott paradicsomkonzervet, a kikapart paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele 1-2 gerezd fokhagymát,egy szál újhagymát, bazsalikomot , erre helyezzük a töltött paradicsomot és padlizsánt. Most a paradicsomok kalapját is rátettem:-) ( Jamie Olivertől láttam,hogy a koktél paradicsomot a szárával együtt sütötte:-))

Olíva olajjal meglocsoljuk, fóliával beborítva sütőbe toljuk. Kb 20 perc múlva a fóliát levesszük és egy 10 percig szabadon sütjük ( nálam most gázsütőben sült közepes lángon).
Lehet önálló ételként főfogásként enni,de én most lazaccal kínáltam.

Tipp : aki édesebbre szeretné tehet a paradicsomra mézet, vagy édesítőszert.
A sózásnál figyeljünk a feta sajt sós:-)