Töltött paprika 4 személyre Egy adag CH tartalma 37 gramm
Hozzávalók:
- 30 dkg sovány sertéscomb
- 4 darab paprika
- 8 dkg rizs ( én barna rizzsel készítettem,de lehet készíteni gerslivel is)
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 1 szelet zellergumó, zeller zöld
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt ( fele-fele arányban fehér és Graham liszt)
- folyékony édesítő
- 5 dkg vöröshagyma
- só,bors, piros paprika
Elkészítés: elkészítjük a tölteléket ( én soha nem teszek tojást a töltött paprikába), annyi vízzel feltesszük főni, hogy ellepje, ízesítjük hagymával, zellerrel. Amikor már majdnem puha a töltelék ( a barna rizsnek kb 40-50 perc a főzési ideje), akkor hozzáadjuk a paradicsomot. Olajból -lisztből világos rántást készítünk , és besűrítjük a paradicsom mártást, majd ízesítjük.
Tálalható kevés főtt burgonyával, vagy egy szelet rozs kenyérrel.
Tovább csökkenthető a CH tartalom, ha egy zeller gumóval sűrítjük.
Jó étvágyat!
Hú ez isteni lehet!
Julcsi ne mondd , hogy nem szoktál csinálni:-)
Így télutó idején isteni vitamin pótlás. Szombaton volt utoljára, de a sikerre való tekintettel hamarosan megismételjük. 😉 😛
😀
nem muszáj hozzá paprika, jó gombócban is csak megfőzni!:-) Én mindig csak kenyeret eszem hozzá.. rozsosat! .-) és én is édesítővel készítem, még a családnak is!:-)
Gabriella nem muszáj a paprika,de jobb íze van:-)
ez igaz, de télen egy kicsit drága a paprika:-(