Töltött paprika gazdagon 🙂 és mégis olcsó egytálételnek számít, ugye milyen ellentmondás 🙂 , benne van a leves és a második fogás is.
Nem tudom ti, hogy vagytok a főzéssel mindig követitek a hagyományos recepteket ? 🙂 Én az alapot igen, de folyamatosan módosítok, hűséges követőim ezt már megszoktátok 🙂
Ma egy nagyon olcsó és laktató ételt készítettem, és azon gondolkoztam,hogy nem jutott eszembe korábban is így készíteni? 🙂 Miben más? Meglátjátok!
Hozzávalók:
- 15 dkg sűrített paradicsom
- 8 db közepes db sárga paprika
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 dl rizs
- 2 kk fűszerpaprika
- 2 közepes db paradicsom
- 2+ 1 ek. napraforgó olaj
- 2 evőkanál liszt ( fele teljes kiőrlésű liszt)+ paprika végére szórt liszt
- 1 petrezselyem, fél zeller
- zöld petrezselyem, zeller levél
- 2 kisebb fej hagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- cukor, vagy édesítőszer ízlés szerint
- 100 gramm apró csigatészta
Elkészítés:
Egy fazékban a sűrített paradicsomot 2 l vízzel felöntjük, beleteszünk egy megpucolt petrezselymet, és zellert, zeller zöldet, egy hagymát egészben, sót, borsot, adunk hozzá.
Amíg felforr, a paprikákat kimagozzuk úgy, hogy szépen egyben maradjanak. Az egyik hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kávéskanál pirospaprikát, ezt beletesszük a darált húsba, majd összekeverjük a megmosott rizzsel, kis sóval, borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd a paprikákba töltjük, a végét belisztezzük. Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle és azokat is megfőzzük.
Ha a lé felforrt, beletesszük a paprikákat, és a gombócokat is, valamint a paradicsomokat cikkekre vágva.
Miután megpuhultak a töltelékek , a hagymát, kidobjuk a levesből csak íze miatt adjuk a töltött paprikához. Elkészítjük a rántást :2 ek. olajhoz 2 ek. lisztet adunk, kavarjuk, csak világos rántást készítünk, hozzáadjuk az 1 kk. pirospaprikát, majd felöntjük 2 dl hideg vízzel , alaposan elkeverjük. Ha felforrt beleöntjük a levesbe. Összefőzzük, majd édesítjük cukorral, vagy édesítőszerrel. Ha szükséges, akkor utána ízesítünk. Egy kisebb fazékban sós vizet forralunk és ebben kifőzzük a csigatésztát. Tálaláskor ebből is teszünk a tányérba, majd rámerjük a forró levest. ( azért nem vegyítettem bele, mert két napra főztem).
Ha még nem próbáltátok így érdemes egy próbát tenni, én legközelebb is így fogom készíteni! 🙂
Jó étvágyat!