Töltött paprika gazdagon 🙂 és mégis olcsó egytálételnek számít, ugye milyen ellentmondás 🙂 , benne van a leves és a második fogás is.

Nem tudom ti, hogy vagytok a főzéssel mindig követitek a hagyományos recepteket ? 🙂 Én az alapot igen, de folyamatosan módosítok,  hűséges követőim ezt már megszoktátok 🙂

Ma egy nagyon olcsó és laktató ételt készítettem, és azon gondolkoztam,hogy nem jutott eszembe korábban is így készíteni? 🙂 Miben más?  Meglátjátok!

Hozzávalók:

  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 8 db közepes db sárga paprika
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 dl rizs
  • 2 kk fűszerpaprika
  • 2 közepes db paradicsom
  • 2+ 1  ek. napraforgó olaj
  • 2 evőkanál liszt ( fele teljes kiőrlésű liszt)+ paprika végére szórt liszt
  • 1 petrezselyem, fél zeller
  • zöld petrezselyem, zeller levél
  • 2 kisebb fej hagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • cukor, vagy édesítőszer ízlés szerint
  • 100 gramm apró csigatészta

Elkészítés:

Egy fazékban a sűrített paradicsomot 2 l vízzel felöntjük, beleteszünk egy megpucolt petrezselymet, és zellert, zeller zöldet, egy hagymát egészben, sót, borsot, adunk hozzá.
Amíg felforr, a paprikákat kimagozzuk úgy, hogy szépen egyben maradjanak. Az egyik hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kávéskanál pirospaprikát, ezt beletesszük a darált húsba, majd  összekeverjük a megmosott rizzsel, kis sóval, borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd a paprikákba töltjük, a végét belisztezzük. Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle és azokat is megfőzzük.
Ha a lé felforrt, beletesszük a paprikákat, és a gombócokat is, valamint a paradicsomokat cikkekre vágva.
Miután megpuhultak a töltelékek , a hagymát, kidobjuk a levesből csak íze miatt adjuk a töltött paprikához. Elkészítjük a rántást :2 ek. olajhoz 2 ek. lisztet adunk, kavarjuk, csak világos rántást készítünk, hozzáadjuk az 1 kk. pirospaprikát, majd felöntjük 2 dl hideg vízzel , alaposan elkeverjük. Ha felforrt  beleöntjük a levesbe.  Összefőzzük, majd édesítjük cukorral, vagy édesítőszerrel. Ha szükséges, akkor utána ízesítünk. Egy kisebb fazékban sós vizet forralunk és ebben kifőzzük a csigatésztát.  Tálaláskor ebből is teszünk a tányérba, majd rámerjük a forró levest. ( azért nem vegyítettem bele, mert  két napra főztem).

Ha még nem próbáltátok így érdemes egy próbát tenni, én legközelebb is így fogom készíteni! 🙂

Jó étvágyat!