Nagyon szeretjük a káposzta minden fajtáját.Ez az étel különösen nyár elején az igazi amikor friss zöld káposzta van , de ilyenkor is  fenséges:-)
Mindenképpen ebédre javasolnám, utána egy kiadós séta, vagy egy  tavaszi kerti munka ebben a szép napsütéses időben segít ledolgozni a kalóriákat:-)

Hozzávalók: kb. 1 kg-os tömör káposztafej, egy adag rizses hústöltelék, 1 fej hagyma, 4-5 paradicsom ( télen hámozott paradicsom konzerv), 1 kanál teljes kiőrlésű liszt, 1 kanál olaj, tejföl, só, bors, csombor, kapor, pirospaprika.
A hústöltelék készítése: 40 dkg vegyes (marha és disznó, esetleg darált pulykahús) darált hús, 1 dl rizs (lehet esetleg vadrizst használni), a kis fej hagyma apróra vágva és olajon megdinsztelve, a kiskanál só, késhegynyi őrölt bors. Jól összekeverjük és összegyúrjuk.

 

Elkészítés: A káposztát mély edénybe helyezzük, torzsájával felfelé és leöntjük annyi lobogó vízzel, amennyi jól ellepi. Hagyjuk kihűlni, aztán leszűrjük, a torzsáját kivágjuk. A káposztáról leválasztunk annyi nagyobb levelet, amennyi a töltelékeknek szükséges, a többit laskára vágjuk. A leveleket megtöltjük a hússal. Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, belerakjuk a vagdalt káposztát, hozzáadunk sót, pirospaprikát, 1 kanál ecetet és néhány percig kavargatjuk, aztán a káposztát a fakanállal félrehúzzuk, közérakjuk a töltelékeket, betakarjuk vágott káposztával. Ráhintjük a kis kockákra vágott paradicsomot, a kaprot, csombort (borsikafűt), kevés borsot. Feltöltjük annyi forró vízzel, amennyi majdnem ellepi és csendes tűzön megfőzzük. Amikor kész, a lisztből a tejföllel habarást keverünk és besűrítjük, még egyszer felforraljuk. Tejföllel meglocsolva, zöldkaporral meghintve tálaljuk.
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1285/