Töltött krumplihajó
2 személyre
Hozzávalók:
- 4 db.közepes burgonya tölteni
- egy negyed kelkáposzta ( kb 25 dkg)
- egy kis fej hagyma
- egy evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- 2 csipetnyi őrölt kömény
- só,bors
- két púpozott evőkanál mascarpone
- két evőkanál tejföl
- egy evőkanál parmezán
- néhány szár zöld hagyma szár,vagy metélőhagyma
- 2 szelet bacon szalonna
Elkészítés:
A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb. 50 perc alatt majdnem készre sültjük.
Közben felaprózzuk a hagymát , a kelkáposztát. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevítünk rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve és együtt pároljuk. kb. 15 percig.
Majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a mascarponet, egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.
A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal. A masszát jól elkeverjük a krumplival és belekanalazzuk a kivájt, krumplihajókba. Megszórjuk parmezánnal, és néhány bacon csíkkal megfejeljük, majd minden krumplira tetszünk egy teáskanál tejfölt és néhány karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.
200 C fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
Kiváló ünnepi köret, én kacsasült mellé kínáltam, mozzarellás paradicsomsalátával.
Jó étvágyat kívánok!