Most egy igazi “téli ételt “hoztam:-)! Szeretem a hideg időben a sütőt bekapcsolni,nem csak finom illat száll, hanem melegít is. Persze nem csak 4-5 krumplit sütök ilyenkor.
Már többször készítettem töltött krumplit , mely számtalan változatban készíthető. Finom önmagában, egy főzelék feltétjeként vagy egy szelet hús mellé köretnek.

 Hozzávalók:

  • 4 db.közepes nagyságú sült krumpli
  • 4 db csiperke gomba
  • egy szál zöldhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 ek zabpehely
  • só,bors
  • 10 dkg reszelt sajt ( fele füstölt-fele trappista)

Elkészítés:

A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Forró sütőben ( 200 fok) toljuk és kb 40 perc alatt megsütjük.

Közben felaprózzuk a hagymát, olajon és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, ráhintjük a lisztet, zabpelyhet és tejszínnel felengedjük és összeforraljuk.

Félbe vágjuk a krumplikat, kiskanállal kiszedjük a belsejét és a gombás masszához adjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét is, majd összekeverjük.

Kivajazott tepsibe rakjuk a krumplikat, belehalmozzuk a gombás tölteléket, tetejére reszelt sajtot szórunk és forró sütőbe toljuk.

DSC_0447 (Large)

Kb 20 perc alatt készre sütjük.

DSC_0489 (Large)

Remek így önmagában, de lehet akár főzelék feltétje is.

Tipp:

Én most előző napról megmaradt krumplikat használtam fel. Remek ötlet a megmaradt krumpli felhasználására. 4-5 krumplival senki nem indítja el a sütőt, de ha valami sütőben készíthető étel kerül az asztalra dugjunk fóliába krumplit és közben süssük meg.