Hozzávalók:

  • 10 db  közepes méretű csiperke gomba
  • 2 evőkanál mascarpone( vagy krémsajt)
  • 6 db mini mozzarella golyó
  • egy  kávéskanál reszelt parmezán
  • 1 kisebb tojás
  • 1  evőkanál zsemlemorzsa
  • nagy csokor petrezselyem
  • egy kisebb hagyma
  • két  evőkanál  olíva olaj
  • egy diónyi vaj
  • só, bors
  • csipetnyi őrölt vargánya por

Elkészítés:

Megmossuk a gombákat, leitatjuk a vizet ,  majd óvatosan szedjük ki a tönköket , 6 db gombafejet félre teszünk ezeket töltjük meg.
A többi gombát ,apróra vágjuk, úgyszintén a gomba tönköket is.
Felaprítunk egy kis hagymát, serpenyőbe olíva olajat teszünk ,majd rádobjuk a vajat , beletesszük a felaprított hagymát, valamint  egy csipet sót. Üvegesre dinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott gombát. Ízesítjük sóval, borssal,  a vargánya porral, apróra vágott petrezselyem zölddel és közepes lángon  pirítjuk , majd kiszedjük egy tálba. A serpenyőbe  teszünk egy  evőkanál vizet megsózzuk, beletesszük a gomba fejeket lefele fordítva , majd   rátesszük a fedőt és kb 2 percig  pároljuk, utána kivesszük és kivajazott tepsibe rakjuk.

A dinsztelt gombába keverjük a  mascarponét ( előzőleg kivesszük a hűtőből hogy  szoba-hőmérsékletű legyen), hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és jól elkeverjük, adunk hozzá még apróra vágott petrezselyemzöldet, ha szükség még utána ízesítünk sóval, borssal.

Megtöltjük a gombafejeket. Minden gombafejre teszünk egy mini mozzarellát, majd két- három csipetnyi parmezánt. Olíva olajjal meglocsoljuk. 180 fokos sütőbe tesszük és készre sültjük.
Én  lefóliáztam, fontos az alufóliát olajazzuk be , és ne érjen hozzá a gombafejekre, mert hozzáragad  a gombafejhez , 10 percig a fólia alatt sütöttem,majd további  10 percig sütöttem.
Egy salátával önálló ételként is fogyasztható,de akár az ünnepi pulyka mellé köretnek is kiváló.

Mi paradicsomos mozzarella salátával ettük.