Írhatnám azt is,hogy cukkinibe bújt lecsó, mert valójában az. 🙂 Vegetáriánusoknak főfogás, de hús mellé egy remek köret és további ötlet a nyári szezon ” szitárjának” a cukkininek a felhasználására. Ugyanezt tölthetnénk padlizsánba is, azt már korábban próbáltam is. A sajt épp ami a hűtőnkben fellelhető,de egy karakteres füstölt sajt és a juhtúró most kiemelte az ízeket.

Hozzávalók :

egy közepes méretű cukkini ( 40-50 dkg körüli)
8 evőkanál lecsó ( nálam most bulgurral gazdagítva)
5 dkg reszelt Karaván sajt- 5 dkg juhtúró (szlovák bryndza)
2 evőkanál olíva olaj
1 db szárított paradicsom
1 teáskanál zsemlemorzsa
néhány bazsalikomlevél

Elkészítés:

Megmossuk és hosszában illetve keresztbe is elvágjuk a cukkinit ( 4 db-t kapunk). A közepét kikaparjuk és azt lecsóban vagy cukkinikrém levesben felhasználjuk).Kicsit megsózzuk a cukkinit.
Én egy kicsit megszoktam párolni a cukkinit, mert akkor hamarabb megsül. Cukkini krémlevest készítettem és a tetejére 3-4 percre rádobtam,de csak roppanósra pároltam.
Egy sütőpapírt csap alatt megvizezünk, kifacsarjuk, olíva olajjal megkenjük, erre tesszük a megpárolódott és lecsepegtetett cukkinit. A cukkini aljába tesszük a reszelt füstölt sajtot, erre a lecsót, majd reszelt sajt és rácsipegetve a juhtúrót, aszalt paradicsomot.Meghintjük zsemlemorzsával, rátesszük a bazsalikomot , olíva olajjal meglocsoljuk és sütőbe tesszük.

Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Ha bulgur nélküli lecsót használunk akkor zabpehellyel gazdagíthatjuk,de készülhet rizses lecsóval is.