Hozzávalók:

  • fél kg kg gyalult tök ( télen mirelit)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál  olaj
  • 1 tk  10 % -os ecet
  • 1 húsleveskocka
  • 1 ek teljes kiőrlésű 1 ek fehér liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a  gyalult tököt, a leveskockát, és felöntjük  kb 3 dl vízzel. Lefedve puhára pároljuk.

A lisztet simára keverjük a tejjel és tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket.  Összefőzzük és ízesítjük sóval és ecettel . Végül megszórjuk kaporral.

Mi most sült csirkével ettük.

Jó étvágyat!