Hozzávalók:
- fél kg kg gyalult tök ( télen mirelit)
- 1 kis fej hagyma
- 1 csokor kapor
- 1 evőkanál olaj
- 1 tk 10 % -os ecet
- 1 húsleveskocka
- 1 ek teljes kiőrlésű 1 ek fehér liszt
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a gyalult tököt, a leveskockát, és felöntjük kb 3 dl vízzel. Lefedve puhára pároljuk.
A lisztet simára keverjük a tejjel és tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket. Összefőzzük és ízesítjük sóval és ecettel . Végül megszórjuk kaporral.
Mi most sült csirkével ettük.
Jó étvágyat!