Korábban már elkészítettem ezt az őszi ínycsiklandozó finomságot:-)maradtam az eredeti receptemnél,csak a tök nem volt annyira édes, ezért több mézet kellett belecsurgatnom:-)
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- egy kisebb sütőtök( 50-60 dkg hámozás előtt)
- 1 ek.vaj,1 ek. olívaolaj
- rozmaring,csili
- egy tk méz ( cukorbetegek édesítőszert,vagy diabetikus mézet használjanak)
- só, frissen őrölt bors
- 1 dl fehér bor
Elkészítés:
-a csirkemell filét bepácoltam bors, olívaolaj,csili
-ameddig pácolódott megpucoltam a sütőtököt és felkarikáztam
-az olívaolajat teflon serpenyőbe öntöttem, rátettem a vajat, és beletettem a tököt, ízesítettem pici rozmaringgal ,csilivel, ízlés szerint sóval,borssal, majd a mézet belecsorgattam.
-amikor az egyik oldal megpirult, akkor megfordítottam és lefedtem, roppanósra pároltam
-egy másik teflon serpenyőbe olívaolajra, és vajra tettem a húst, amikor egyik oldal megpirult, átfordítottam 2 perc pirulás után ráöntöttem a bort, beletettem a rozmaring ágat és lefedve 3-4 percig pároltam( egy pici mézet is kell beletenni)
Jó étvágyat!
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/?p=2048 […]