Korábban már elkészítettem ezt az őszi ínycsiklandozó finomságot:-)maradtam az eredeti receptemnél,csak a tök nem volt annyira édes, ezért több mézet kellett belecsurgatnom:-)

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • egy kisebb sütőtök( 50-60 dkg  hámozás előtt)
  • 1 ek.vaj,1 ek. olívaolaj
  • rozmaring,csili
  • egy tk méz ( cukorbetegek édesítőszert,vagy diabetikus mézet használjanak)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl fehér bor
    Elkészítés:

-a csirkemell filét bepácoltam bors, olívaolaj,csili

-ameddig pácolódott megpucoltam a sütőtököt és felkarikáztam

-az olívaolajat teflon serpenyőbe öntöttem, rátettem a vajat, és beletettem a tököt, ízesítettem pici rozmaringgal ,csilivel, ízlés szerint sóval,borssal, majd a mézet belecsorgattam.

-amikor az egyik oldal megpirult, akkor megfordítottam és lefedtem, roppanósra pároltam

-egy másik teflon serpenyőbe olívaolajra, és vajra tettem a húst, amikor egyik oldal megpirult, átfordítottam 2 perc pirulás után ráöntöttem a bort, beletettem a rozmaring ágat és lefedve 3-4 percig pároltam( egy pici mézet is kell beletenni)

Jó étvágyat!