Nagyon régóta készülök, hogy ezt a változatot is kipróbáljam :-), korábban gombával-tojással készítettem.
Most nagyon jó munkatársam, barátnőm részére készítettem hidegtálat és ez alkalomból készült a tojásos-májas szelet. Örülök, mert elnyerte a kolléganőim és a családom tetszését is.
Finom és ráadásul gyorsan elkészül. Vendégvárónak is tökéletes!
Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj
4 főtt tojás
4 db nyers tojás
1 db kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld, egy-két szál friss zöld csombor
2 evőkanál tejföl
só, bors
2 ek. olaj
zabpehely vagy zsemlemorzsa a tepsi aljára
Elkészítése:
A májat kevés vízben előfőzzük,( kb 2-3 perc) majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. 4 db tojást megfőzünk, ha kihűlt pucoljuk, felszeleteljük. A hagymát kis olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a két csipet zöld csombort és gazdagon petrezselyemzöldet, beletesszük a zúzott fokhagymát. A nyers tojásokat felverjük, belekavarjuk a tejfölt ,fűszerezzük sóval és borssal és ráöntjük a májas keverékre. Egy kalácssütő tepsibe,vagy püspökkenyér formába előzőleg vízbe mártott és kicsavart sütőpapírt teszünk , beolajazzuk, meghintjük zabpehellyel vagy zsemlemorzsával, elrendezzük benne a főtt tojás szeleteket, beleöntjük a májas keveréket és 180 fokos sütőben készre sütjük. ( sütési idő kb.30 perc),

