Ez egy igazi erdélyi étel, így  a teríték is az:-). Szeretem a szőtteseket, karácsonyra gyerekkoromban gyakran kaptam ajándékba, ez Olga nénje keze munkája :-).
Húsvétkor amikor levágtuk a bárányt mindig készült tojásos bárány. Kétféleképpen is egyik változat,amikor feltört tojást ütöttünk rá, a másik,amikor főtt tojást villával összetörtünk és azzal gazdagítottuk a bárányhúst.

Felnőtt fejjel rájöttem,hogy a báránynak nincs túl sok húsa, főleg a gerincnek,és a bordának,és általában ebből készült ezért kellett feltuningolni,de hihetetlen finom volt. Rég készítettem ilyen,most ismét az asztalra került. Nagyon finom hagyományos húsvéti étel.

Hozzávalók:

  • csontos bárány borda,gerinc kb 50-60 dkg
  • 1 fej hagyma
  • só,bors
  • 4 db tojás
  • 2 ek olaj
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • 1-2 paradicsom
  • o,5 dl fehér bor

Elkészítés:

A húst feldaraboljuk(ha a hentes nem teszi meg), majd sózzuk,borsozzuk. A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük,erre tesszük a bárányhúst, együtt pirítjuk majd felengedjük borral, rátesszük a paradicsomot. Lefedve pároljuk, a fiatal bárányhús sok levet enged, nem szükséges vizet önteni alá a párolásnál.Ha elpárolódott a folyadék, a hús “zsírjára”sült,feltörjük a tojást,sózzuk,borsozzuk,villával habosra verjük, gazdagon meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. Ráöntjük a bárányhúsra és készre sütjük.

Fejes salátával tálaljuk.

DSC_0866 (Large)

Jó étvágyat kívánok!