Gyerekkoromban az óvodában nagyon finom tojáslevest készítettek.Érdekes otthon az a változat soha nem készült. Azóta se ettem hasonlót. Nemrég láttam egy tojásleves receptet, ami megragadta a figyelmemet Pozsár Kati készítette. Majdnem hasonlóképpen készítettem, mint ő és nagyon hasonlít az emlékeimben élő levesre.

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1/4 szál póréhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 2 db keményre főzött tojás
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 csapott teáskanál mustár
  • 1 ek olívaolaj+ diónyi vaj
  • 1 csapott ek.zabliszt
  • 2 dl zöldségalaplé vagy húsleves (ha nincs akkor egy húsleveskocka)
  • só,bors


Elkészítés:

Olajon és vajon hagymát párolunk, erre rátesszük a lereszelt sárgarépát. liszttel megszórjuk, majd felengedjük a zöldségalaplével, pároljuk, hígítjuk kb fél liter vízzel, sózzuk,borsozzuk.
Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel.

A joghurtot elkeverjük a mustárral, majd egy merítőkanálnyi levest hozzámerünk, beleöntjük a levesbe. Belerakjuk a feldarabolt főtt tojást és forrón kínáljuk.
Aki savanyúra szeretné készíteni tehet bele citromlevet, vagy esetleg kis ecetet.

Jó étvágyat kívánok!