Salátalevest főztem,amihez mindig készítek rántottát. Akkor jutott eszembe, hogy akár fasírozottat is lehetne készíteni. Oly jól sikerült,hogy gyorsan lejegyzem,hogy legközelebb is tudjam elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás (2+1 nyersen a végén)
  • 5 dkg füstölt karaván sajt
  • 2 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 1 kis db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem (minél több, annál jobb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa, szezámmag (hempergetéshez és esetleg a masszába)
  • só,bors ízlés szerint

Elkészítés:

Két tojásból rántottát készítünk. Serpenyőbe olajat teszünk,feltörjük a tojást,habosra verjük villával,sózzuk,borsozzuk,majd apró kockákra vágjuk a sajtot és belekeverjük. Olajon megsütjük a rántottát.

Ha kihűl széttépkedjük,tálba tesszük,hozzáadunk egy kis reszelt hagymát,zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet. Feltörünk egy tojást,hozzákeverjük,majd adunk hozza zabpelyhet, annyit hogy jó formázható legyen. Néhány percig hagyjuk a zabpehely magába szívja a nedvességet. Utána vizes kézzel kis golyókat formázunk és zsemlemorzsába,kevert szezámmagba forgatjuk. Én nedves kézzel szoktam készíteni. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.

Lehet főzelék feltétje, én most petrezselymes krumplival kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!