Salátalevest főztem,amihez mindig készítek rántottát. Akkor jutott eszembe, hogy akár fasírozottat is lehetne készíteni. Oly jól sikerült,hogy gyorsan lejegyzem,hogy legközelebb is tudjam elkészíteni.
Hozzávalók:
- 3 db tojás (2+1 nyersen a végén)
- 5 dkg füstölt karaván sajt
- 2 evőkanál apró szemű zabpehely
- 1 kis db vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem (minél több, annál jobb)
- 1 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa, szezámmag (hempergetéshez és esetleg a masszába)
- só,bors ízlés szerint
Elkészítés:
Két tojásból rántottát készítünk. Serpenyőbe olajat teszünk,feltörjük a tojást,habosra verjük villával,sózzuk,borsozzuk,majd apró kockákra vágjuk a sajtot és belekeverjük. Olajon megsütjük a rántottát.
Ha kihűl széttépkedjük,tálba tesszük,hozzáadunk egy kis reszelt hagymát,zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet. Feltörünk egy tojást,hozzákeverjük,majd adunk hozza zabpelyhet, annyit hogy jó formázható legyen. Néhány percig hagyjuk a zabpehely magába szívja a nedvességet. Utána vizes kézzel kis golyókat formázunk és zsemlemorzsába,kevert szezámmagba forgatjuk. Én nedves kézzel szoktam készíteni. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Lehet főzelék feltétje, én most petrezselymes krumplival kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!