Most egy vegetáriánus gombás finomságot hozok, amit a húsimádók is  szeretni fognak, kiadós,laktató. A vargánya kivételével, az alapanyagok minden konyhában elérhetőek.
A vargányát barna csiperkével lehet helyettesíteni, esetleg, ha van szárított vargánya azzal ízesíteni. Hidegtálra is remek.
Az alapötletet Ágikától kaptam,  aki a napokban készített egy  csirkemájas finomságot:-),már akkor gondoltam arra, hogy a fagyasztóban lapuló vargánya remek lesz bele:-)

Hozzávalók:

  • 6 db mirelit vargánya
  • 2 db csiperke gomba
  • 6 db tojás
  • 10 dkg füstölt karaván sajt
  • 2 db Medvesajt
  • 2 ek olíva olaj
  • 2-3 dkg vaj
  • nagy csokor petrezselyem
  • 1 db kisebb  lila hagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1/ 2 kaliforniai paprika
  • só,bors
  • 1 csapott ek   zabpehely-zsemlemorzsa keverék

Elkészítés:

Megfőzünk 3 db tojás.A hagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát is. Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd rátesszük a vajat, hozzáadjuk a hagymát, paprikát dinszteljük, rátesszük a  felnegyedelt gombát együtt pirítjuk,majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel. Egy őzgerincformába sütőpapírt teszünk, kivajazzuk, majd meghintjük a zabpelyhes, zsemlemorzsa keverékkel.

meghámozzuk a főtt tojást, négybe vágjuk, majd ujjbegynyire vágjuk a sajtot. A kivajazott papírra elrendezzük a dinsztelt gombát ,  tojást, sajtot.

3 db tojást felhabosítunk, sózzuk, borsozzuk,adunk hozzá petrezselyemzöldet és ráöntjük a gombás masszára.

 

DSC_0437 (Large)

DSC_0459 (Large)

Sütőben kb. 30 percig sütjük.

DSC_0486 (Large)
Pihentetjük 10-15 percet,majd szeleteljük.

Hidegen,melegen is finom.

DSC_0490 (Large)

 

Jó étvágyat! 🙂

DSC_0540 (Large)