Most egy vegetáriánus gombás finomságot hozok, amit a húsimádók is szeretni fognak, kiadós,laktató. A vargánya kivételével, az alapanyagok minden konyhában elérhetőek.
A vargányát barna csiperkével lehet helyettesíteni, esetleg, ha van szárított vargánya azzal ízesíteni. Hidegtálra is remek.
Az alapötletet Ágikától kaptam, aki a napokban készített egy csirkemájas finomságot:-),már akkor gondoltam arra, hogy a fagyasztóban lapuló vargánya remek lesz bele:-)
Hozzávalók:
- 6 db mirelit vargánya
- 2 db csiperke gomba
- 6 db tojás
- 10 dkg füstölt karaván sajt
- 2 db Medvesajt
- 2 ek olíva olaj
- 2-3 dkg vaj
- nagy csokor petrezselyem
- 1 db kisebb lila hagyma
- 1 db újhagyma
- 1/ 2 kaliforniai paprika
- só,bors
- 1 csapott ek zabpehely-zsemlemorzsa keverék
Elkészítés:
Megfőzünk 3 db tojás.A hagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát is. Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd rátesszük a vajat, hozzáadjuk a hagymát, paprikát dinszteljük, rátesszük a felnegyedelt gombát együtt pirítjuk,majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel. Egy őzgerincformába sütőpapírt teszünk, kivajazzuk, majd meghintjük a zabpelyhes, zsemlemorzsa keverékkel.
meghámozzuk a főtt tojást, négybe vágjuk, majd ujjbegynyire vágjuk a sajtot. A kivajazott papírra elrendezzük a dinsztelt gombát , tojást, sajtot.
3 db tojást felhabosítunk, sózzuk, borsozzuk,adunk hozzá petrezselyemzöldet és ráöntjük a gombás masszára.
Sütőben kb. 30 percig sütjük.
Pihentetjük 10-15 percet,majd szeleteljük.
Hidegen,melegen is finom.
Jó étvágyat! 🙂