A sokak által kedvelt KFC-s káposztasalátát készítettem el egy kicsit energiaszegényebb változatban. Hasonlít az íze  a nagyon ízletes, ám a sok majonéztől és cukortól  hizlaló  amerikai káposztasalátáéra.  A majonézt cseréltem joghurtra, mustárra és olívaolajra , így  egy kifejezetten egészséges, magas vitamintartalmú  salátát kapunk. Két-három héttel korábban beírtam egy oldalra hol 500 gramm káposztához két púpozott evőkanál porcukrot ajánlottak. Nos én megmértem a káposzta a répával 40 dkg volt :-). Miért együnk plusz kalóriát,ha nem muszáj . sőt egészségtelen is. Aki szkeptikus az édesítőszerekre használjon nyugodtan mézet, akkor is egészséges lesz. Az én  salátám titka,hogy kimaradt a majonéz :-), szóval semmi titok csak káposzta saláta kicsit egészségesebben!:-) Mindenki saját ízlésének megfelelően formálhatja,csak könyörgöm egy salátából ne legyen”desszert” :-(. Hangsúlyozom nem diétázom én sem,de ennyi luxuskalóriára nincs szüksége az embernek. Akkor nézzük,hogy készült?!:-)

Hozzávalók

  • 1 negyed fejeskáposzta
  • 1 közepes nagyságú sárgarépa
  • 1 kis fej lila hagyma
  • fél citrom leve
  • 1 tk mustár
  • 1,5 dl sűrű görög joghurt
  • 1  ek  olívaolaj
  • folyékony édesítő ízlés szerint vagy egy kávéskanál akácméz
  • csipetnyi bors
  • csipetnyi őrölt kömény

Elkészítés
A káposztát reszeljük és a sárgarépát reszeljük, hagymát szeljük vékony csíkokra le majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel.

DSC_0149 (Large)
Készítsük el az öntet, keverjük össze  a joghurtot a mustárral, a citromlével és az olajjal, ízesítsük mézzel vagy folyékony édesítőszerrel( cukorbetegek folyékony édesítőt használjanak).

DSC_0163 (Large)
Keverjük össze a répás káposztát és az öntettel, és el is készült.

DSC_0166 (Large)
Takarjuk le, vagy tegyük egy légmentesen záródó dobozba, és hűtőben pihentessük pár órát.

DSC_0204 (Large)

Sültek mellé, hal mellé finom köret.

Az eredeti receptben tárkonyecet van,legközelebb azzal is kipróbálom .