Ha nem szereti a gyerek a karfiolt bújtasd el, ez jutott ma eszembe amikor készítettem a tésztás karfiolt. Valóban minden gyerek  szereti a tésztát, ha így  beburkoljuk szívesen megeszik ők is.
Fontos úgy nevelni a gyerekeket,hogy már kicsi korukban egyenek zöldséget, gyümölcsöt, mert akkor felnőtt korukban is szívesen megeszik. Napjainkban nagyon sok elhízott gyerek van, keveset mozognak és közben rengeteg finomított szénhidrátot, kalóriában gazdag ételt esznek. Ez egy kis kitérő volt, mert a szakmámtól nem tudok elszakadni, nézzétek el!
Vasárnapra egészen elfogyott a kenyerünk, az adta az ötletet,hogy keverjek bele tésztát:-). A nagy melegben semmiképpen nem szerettem volna kenyeret sütni. A mai tepsis étel így készült:

Hozzávalók:

  • egy közepes fej karfiol( kb 1 kg )
  • 1 bögre  csavart tészta ( Don FrancescoFusilli )
  • 1 pohár ( 2 dl)12%-os tejföl
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 tojás
  • három evőkanál reszelt mozzarella
  • két evőkanál reszelt füstölt karaván
  • 1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez +  1 csapott leveses kanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.  Egy másik lábasban a tésztát úgyszintén  sós vízben megfőzzük, de csak roppanósra.

Egy kerámia tepsit kivajazunk ,  megszórjuk zsemlemorzsával és beletesszük a megfőzött karfiolt, majd a tésztát is egyenletesen elosszuk rajta.

Közben elkészítjük az öntetet, a tojásokat feltörjük, elkeverjük a tejföllel, joghurttal, beletesszük a  a reszelt füstölt sajtot és a mozzarellát ( egy evőkanálnyit félre teszünk ) , sózzuk . Ezzel az öntettel nyakon öntjük a karfiolt.

180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton sütjük, ameddig a teteje megbarnul kb. 20 perc. A végén rászórjuk a maradék mozzarellát és visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre.

Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!