Vagyis canneloni cukkinivel töltve. Tudjátok mennyire ízletes, nem csak vegetáriánusoknak ajánlom:-) Szoktam írni, hogy még a férjemnek is ízlett és valóban így volt,tehát bátran ajánlom kipróbálásra.
A Cannelloni töltéshez készítünk egy cukkini ragut
Hozzávalók:
1 db zöld cukkini
1 db kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 sárga 1/2 piros paprika
2 db hámozott koktél paradicsom, egy evőkanálnyi paradicsomlé
olívaolaj
só,bors,petrezselyemzöld
14 db cannelloni tészta
A paradicsommártáshoz
egy hámozott paradicsomkonzerv( 330 gramm)
egy evőkanál jó minőségű paradicsom sűrítmény
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csapott teáskanál zabliszt
só,bors, szárított illetve friss bazsalikom
3 evőkanálnyi parmezán
2 evőkanál krémsajt
2 evőkanál reszelt füstölt Karavánsajt
1 tasak mini mozzarella
2 db koktél paradicsom a tetejére
A tepsi kikenéséhez olaj,illetve kis zsemlemorzsa
Elkészítés:
A héjastól megvágott cukkinit, a felkarikázott vöröshagymát, paprikát az apróra vágott fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd rátesszük a két db hámozott paradicsomot és pároljuk, de csak roppanósra. Izésítjük sóval,borssal. A végén adjuk hozzá a vágott petrezselymet.
Elkészítjük a szószt. Olívaolajon megdinszteljük az újhagymát. rátesszük a zúzott fokhagymát, majd a csapott teáskanál lisztet, ráöntjük a paradicsomkonzervet és a sűrítményt, hozzáadunk kb .1 dl vizet. Bazsalikommal, sóval,borssal ízesítjük, kiforraljuk.
A cukkinibe belekeverjük a parmezán felét, a füstölt sajtot és a krémsajtot. Nekem összesen kb 3 dl cukkinis töltelékem volt a 14 db cannellonihoz.
A tepsi alját kiolajazzuk, kis zsemlemorzsát hintünk bele.
A cannellóni tésztákat szárazon megtöltjük a cukkinivel és tegyük egymás mellé a tepsisbe ( nekem egy kis méretű tepsi 30 x 15 cm és egy kis jénai tál) tetejére rátesszük a paradicsomszószt .
A lényeg lepje el a paradicsomszósz a tészta hengereket. A tészta tetejére karikázott paradicsomokat ,illetve mozzarella golyót reszelt parmezánt teszünk.
Én hideg sütőbe helyeztem, majd 160 fokon sütöttem, ha elérte a 160 fokot utána kb 25-30 percet sült. A lényeg szép szint kapjon a teteje,addig a tészta is megpuhul benne.
Jó étvágyat!