Szívesen próbálok ki új recepteket, tudom ezzel nem árulok el újdonságot:-).

https://blog.keva.hu/recept/ravioli-paradicsommartasban/

Most gombás  tésztát mutatok.
Adott a tészta,amiből készítettem egy lasagne szerű tésztát,illetve tészta háromszögeket.

Készítettem egy gombamártást.

Hozzávalók:

  • 6 db nagy csiperkegomba ( kb 30 dkg)
  • 4 db vargánya ( 20 dkg körül)
  • 1 dl-s pohár szárított szegfűgomba
  • 2 szál újhagyma
  • 1/4 piros pritamin paprika
  • petrezselyemzöld
  • 2 ek olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek durum búza liszt
  •    Fűszerek:só,bors,pirospaprika

Elkészítés:

Egy serpenyőbe olajat,majd vajat teszünk,ebben megdinszteljük a  feldarabolt hagymát és a paprikát, rátesszük a gombát. ( én fokozatosan tettem be,hogy inkább piruljon és ne engedjen hirtelen sok folyadékot),legvégén a megmosott szárított gombát adtam hozza. Sózzuk,borsozzuk,fűszerpaprikát,petrezselyemzöldet adunk hozzá.Megintjük liszttel,gyorsan összekeverjük.
Egy tálban a joghurttal  elkeverjük  a lisztet, összekeverjük a tejszínnel  és hozzáadjuk a gombához,kiforraljuk és lezárjuk a lángot. ( sűrűbb mártást kapunk).

Ezt az alapot használtam fel a tésztához.

Egyéb hozzávalók: 1 dl zöldségalaplé,0,5 dl tejszín,6-8 dkg füstöl  sajt,egy evőkanál reszelt parmezán,néhány szelet paprika,teáskanál zabpehely.

Egy tepsit kivajazunk, három réteg tésztát raktam bele.Minden réteg tésztára tettem gombát és vékony szeletekre vágott füstölt sajtot. 1 dl zöldségalaplevet és fél dl tejszínt, öntöttem rá,(annyi folyadék volt hogy épp belepte a tésztát).
A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, paprika szeletekkel és egy teáskanálnyi aprószenű zabpehellyel.

 

DSC_0330 (Large)

Közben elkészítettem a háromszögeket. Négyzet alakú tésztát vágtam,tojásfehérjével az oldalát megkentem, középre tettem a tölteléket,majd három szög alakúra hajtottam és villával körbe nyomkodtam.  Lobogó sós vízben kifőztem,leszűrtem, olíva olajjal meglocsoltam- Amikor kihűlt hűtőbe tettem. Másnap mártás készült hozzá.

DSC_0369 (Large)

 

 

Fóliával letakarva 180 fokos sütőben készre sütöttem( kb 30 perc)

Az utolsó 5 percben levettem a fóliát. ( ha száraz tésztából készül akkor több folyadék kell.

Íme a lasagne 🙂

Legközelebbi bejegyzésben hozom a háromszög alakú tésztákat mártással.

DSC_0365 (Large)