Szívesen próbálok ki új recepteket, tudom ezzel nem árulok el újdonságot:-).
https://blog.keva.hu/recept/ravioli-paradicsommartasban/
Most gombás tésztát mutatok.
Adott a tészta,amiből készítettem egy lasagne szerű tésztát,illetve tészta háromszögeket.
Készítettem egy gombamártást.
Hozzávalók:
- 6 db nagy csiperkegomba ( kb 30 dkg)
- 4 db vargánya ( 20 dkg körül)
- 1 dl-s pohár szárított szegfűgomba
- 2 szál újhagyma
- 1/4 piros pritamin paprika
- petrezselyemzöld
- 2 ek olívaolaj
- diónyi vaj
- 2 dl görög joghurt
- 2 dl tejszín
- 1 ek durum búza liszt
- Fűszerek:só,bors,pirospaprika
Elkészítés:
Egy serpenyőbe olajat,majd vajat teszünk,ebben megdinszteljük a feldarabolt hagymát és a paprikát, rátesszük a gombát. ( én fokozatosan tettem be,hogy inkább piruljon és ne engedjen hirtelen sok folyadékot),legvégén a megmosott szárított gombát adtam hozza. Sózzuk,borsozzuk,fűszerpaprikát,petrezselyemzöldet adunk hozzá.Megintjük liszttel,gyorsan összekeverjük.
Egy tálban a joghurttal elkeverjük a lisztet, összekeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a gombához,kiforraljuk és lezárjuk a lángot. ( sűrűbb mártást kapunk).
Ezt az alapot használtam fel a tésztához.
Egyéb hozzávalók: 1 dl zöldségalaplé,0,5 dl tejszín,6-8 dkg füstöl sajt,egy evőkanál reszelt parmezán,néhány szelet paprika,teáskanál zabpehely.
Egy tepsit kivajazunk, három réteg tésztát raktam bele.Minden réteg tésztára tettem gombát és vékony szeletekre vágott füstölt sajtot. 1 dl zöldségalaplevet és fél dl tejszínt, öntöttem rá,(annyi folyadék volt hogy épp belepte a tésztát).
A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, paprika szeletekkel és egy teáskanálnyi aprószenű zabpehellyel.
Közben elkészítettem a háromszögeket. Négyzet alakú tésztát vágtam,tojásfehérjével az oldalát megkentem, középre tettem a tölteléket,majd három szög alakúra hajtottam és villával körbe nyomkodtam. Lobogó sós vízben kifőztem,leszűrtem, olíva olajjal meglocsoltam- Amikor kihűlt hűtőbe tettem. Másnap mártás készült hozzá.
Fóliával letakarva 180 fokos sütőben készre sütöttem( kb 30 perc)
Az utolsó 5 percben levettem a fóliát. ( ha száraz tésztából készül akkor több folyadék kell.
Íme a lasagne 🙂
Legközelebbi bejegyzésben hozom a háromszög alakú tésztákat mártással.