Tudjuk, hogy mennyire egészséges a hal és mégis nagyon ritkán kerül az asztalra. Ma egy tengeri sügért készítettem, melyet az elmúlt héten vásároltam,egyik nagy áruházban akciósan. Két személynek elegendő volt. Első alkalommal főztem kókuszzsírral. Semmi jellegzetes ízt nem tapasztaltam.

Hozzávalók:

  • egy tengeri sügér
  • só,bors
  • petrezselyemzöld,kakukkfű,lestyán
  • egy citrom
  • egy  db sárgarépa
  • 3 db.krumpli
  • 10-12 szelet cukkini (ugyanannyi,mint krumpli)
  • néhány szelet kápia paprika
  • diónyi kókuszzsír
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A megtisztított halat mossuk,szárazra törüljük,majd frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A hasába teszünk 1-2 szál petrezselyemzöldet,2 szál kakukkfüvet,1 karika  citromot és a kókuszzsír felét. A kókuszzsír másik felével kikenjük a tepsit, majd beletesszük a vékony karikákra szelt krumplit(3-4 mm), cukkinit, felkarikázott sárgarépát,sózzuk, meghintjük kakukkfűvel,néhány levél lestyánt  is rakunk rá, olívaolajjal meglocsoljuk.A hal bőrét olívaolajjal bekenjük, egy kis citromlevet locsolunk rá,majd kést szelet citromot ráfektetünk, és lefóliázva a 180 fokos sütőbe tesszük, két-három alkalommal megforgatjuk a zöldségeket. Kb 35-40 perc múlva levesszük a fóliát és készre pirítjuk.
A  zöldségkörettel tálaljuk a halat,de kínálhatunk mellé salátát is. Mi kovászos uborkával ettük.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:- kókuszzsír helyett lehet vajat használni.

-más hallal is elkészíthető