Nálunk,ha paradicsom kerül egy ételbe már biztos a siker :-),de valóban ezeket a sajtos paradicsomos tésztákat nagyon szeretik, természetesen én is!:-) A mai spagettibe nem tettem húst, mivel vasárnapi ebédre készítettem, ezért kínáltam természetesen  hússal ettük. Egy finom zabpelyhes csirkecombot készítettem,melynek a receptjét a későbbiek során leírom.

Hozzávalók:

  • 3o dkg  durum lisztből készült spagetti
  • két evőkanál sűrített paradicsom ( vagy sűrű paradicsomszósz)
  • 2 dl zsírszegény tejszín
  • 2 evőkanál 12%-os tejföl
  • 1 tojás
  • 8-10 dkg sajt( füstölt karaván, trappista,parmezán)
  • egy tömlős krémsajt
  • egy evőkanál olívaolaj
  • zsemlemorzsa
  • bazsalikom levél ízlés szerint
  • egy paradicsom

Elkészítés

A spagettit sós vízben kifőzzük, de csak finom roppanósra.
Egy keverőtálba tesszük a feltört tojást, kis habverővel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk  a tejfölt, tejszínt , a paradicsompürét, belenyomjuk a krémsajt , és a reszelt  sajt felét, kicsit sózzuk,beletesszük az apóra vágott zöld bazsalikom levelet, adunk hozzá a spagetti főzővizéből  kb.egy- másfél  dl-t. Jól összekeverjük.
Kiolajozott és morzsázott tepsibe  tesszük a leszűrt tésztát.Majd rátesszük az öntetet. A tetejére felkarikázunk egy friss paradicsomot, rászórjuk a sajtot, illetve minden paradicsomszeletre nyomunk krémsajtot
majd betesszük a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szép színt kap,vigyázva,hogy nehogy megégjen. 180 fokon az alsó rácson kb.30 percig sült.Ha kezdne megpirulni és még folyadék van a spagetti alatt alufóliával beborítva sütjük.

Önálló ételként is nagyon finom,de köretként is kitűnő. Már többször is elkészítettem,mindig sikert arattam vele:-)

Tálaláskor friss bazsalikom levéllel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!