Gyorsan kellett vacsorát készítenem, és a lehető legegyszerűbb változatot választottam és mégis nagyon ízletesre sikeredett. A korábbi receptemen annyit változtattam , hogy krémsajtot tettem bele, illetve a tetejét parmezánnal megszórtam. A mai vacsora így készült:

Hozzávalók:

  • egy közepes nagyságú karfiol ( 80-90 dkg)
  • 2,5  dl tejföl
  • egy tojás
  • 1 evőkanál + 1 teáskanál  zsemlemorzsa
  • egy tömlős krémsajt
  • só, bors
  • egy  tk. vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
  • néhány csepp citromlé
  • 2 evőkanál parmezán
  • tálaláshoz:paprika, petrezselyemzöld, metélőhagyma

Elkészítés:

Rózsákra szedjük a megmosott karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára. Közben a  tepsit kikenjük vajjal, rászórunk egy kis zsemlemorzsát  kb.egy teáskanálnyit. Feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot, a zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk  és jól összekeverjük a masszát.  Leszűrjük a karfiolt és belehelyezzük a tepsibe,  majd ráöntjük a tejfölös öntetet a karfiolra. Forró sütőbe tesszük és megsütjük ( én 180 fokon légkeveréses fokozaton 20 percig sütöttem).  Lereszeljük a parmezán és rászórjuk a megsütött karfiolra , visszatoljuk 1-2 percre a sütőbe, hogy ráolvadjon a tetejére.

Jó étvágyat!