Gyorsan kellett vacsorát készítenem, és a lehető legegyszerűbb változatot választottam és mégis nagyon ízletesre sikeredett. A korábbi receptemen annyit változtattam , hogy krémsajtot tettem bele, illetve a tetejét parmezánnal megszórtam. A mai vacsora így készült:
Hozzávalók:
- egy közepes nagyságú karfiol ( 80-90 dkg)
- 2,5 dl tejföl
- egy tojás
- 1 evőkanál + 1 teáskanál zsemlemorzsa
- egy tömlős krémsajt
- só, bors
- egy tk. vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
- néhány csepp citromlé
- 2 evőkanál parmezán
- tálaláshoz:paprika, petrezselyemzöld, metélőhagyma
Elkészítés:
Rózsákra szedjük a megmosott karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára. Közben a tepsit kikenjük vajjal, rászórunk egy kis zsemlemorzsát kb.egy teáskanálnyit. Feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot, a zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük a masszát. Leszűrjük a karfiolt és belehelyezzük a tepsibe, majd ráöntjük a tejfölös öntetet a karfiolra. Forró sütőbe tesszük és megsütjük ( én 180 fokon légkeveréses fokozaton 20 percig sütöttem). Lereszeljük a parmezán és rászórjuk a megsütött karfiolra , visszatoljuk 1-2 percre a sütőbe, hogy ráolvadjon a tetejére.
Jó étvágyat!