Ma egy nagyon finom ízletes tepsis ételt sikerült összeraknom, finom, olcsó, egészséges, a maradék sajtokat fel lehet hozzá használni. Nem is sorolom tovább, hanem leírom a hozzávalókat:
- egy fél közepes cukkini
- két db. közepes nagyságú paradicsom , 6 db.koktél paradicsom
- egy nagy marék színes paprika
- egy lila hagyma
- két gerezd fokhagyma
- két tojás
- két evőkanál tejföl
- egy marék reszelt sajt ( Cserpes fonottka és ementáli sajt)
- fél tömlős krémsajt
- egy evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
- egy evőkanál olaj
- egy kisebb dió nagyságú vaj
Elkészítés:
Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket, a cukkinit fél cm vastagságúra,( én héjastól tettem bele), paprikát, paradicsomot, hagymát mindent karikára vágunk. A cukkinit egy picit lesózzuk és hagyjuk 10 percig állni, ezalatt a többi hozzávalót szeljük. A fokhagymát apróra vágjuk.
Kiolajazzuk a tepsit, a tepsi oldalát bekenjük vajjal és belerétegezzük a zöldségeket, alól tesszük a cukkinit, majd a fokhagymát, paprikát,paradicsomot, újból cukkinit, megszórjuk borssal. Néhány szelet koktélparadicsomot félreteszünk. (A fenti képbe kattintva látható a tepsibe rakás folyamata).
A zöldségre tesszük a következő öntetet: két tojást habosra verünk, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtokat, valamint a zsemlemorzsát. Ízesítjük sóval, kis borssal. Majd nyakon öntjük a zöldségeket, a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és forró sütőbe toljuk és készre sütjük . ( Nálam 180 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sült.)
Ui. kombinálható gombával is. Bármilyen sajtot fel lehet használni.
Ha energiaszegényebb változatot szeretnénk akkor használjunk Anikó sajtot, vagy köményes sajtot, illetve mozzarellát.
Önálló ételként, de köretként is fogyasztható.
Köszönet a receptért. Finom volt.
Nagyon örülök,hogy ízlett! Én is köszönöm a visszajelzést! 🙂