Szeretem a tepsiben készíthető ételeket, ezért gyakran készítek. Kiss Tündi barátnőm eszembe juttatta így hát nekiláttam egy újabb variációnak :-).( A pácolási időt nem számítottam bele az elkészítési időbe!)

Hozzávalók:

  • 8 db. csirke alsó comb
  • 2  db sárgarépa
  • 2 db. krumpli
  • 2 db.bébi cékla
  • 4 szelet sütőtök( ugyanannyi mint a többi zöldség)
  • zöld fűszerek: kakukkfű, lestyán, rozmaring
  • őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány szelet paprika
  • 5-6 koktél paradicsom
  • 4-5 szelet csili paprika
  • só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 diónyi vaj
  • 2 dl. húsleves

Elkészítés:

A  megtisztított,  megmosott, letörölgetett csirkecombokat előző nap bepácoljuk, kakukkfű, só, bors,fokhagyma, olíva olaj,őrölt kömény keverékében.
Másnap a sütőt 180 fokra melegítjük.
Megpucoljuk a zöldségeket és felvágjuk a képen látható méretre.
Kivajazzunk a tepsit és belefektetjük a pácolt csirkecombokat, köré tesszük a zöldségeket, bőven megszórjuk  friss kakukkfűvel, lestyán levéllel, néhány rozmaring levelet is teszünk, 5-6 szelet csili paprikát, paprika szeletet, koktél paradicsomot köré rakunk. Ráöntünk egy dl húslevest, lefóliázzuk és betesszük a sütőbe. Közben megforgatjuk és ráöntjük a további 1 dl.levest.

180 fokon légkeveréses fokozaton    1 óra 20 percig pároljuk , közben meglocsoljuk,  majd  rápirítunk fólia nélkül ez további 30 perc.
Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!