Szeretem a tepsiben készíthető ételeket, ezért gyakran készítek. Kiss Tündi barátnőm eszembe juttatta így hát nekiláttam egy újabb variációnak :-).( A pácolási időt nem számítottam bele az elkészítési időbe!)
Hozzávalók:
- 8 db. csirke alsó comb
- 2 db sárgarépa
- 2 db. krumpli
- 2 db.bébi cékla
- 4 szelet sütőtök( ugyanannyi mint a többi zöldség)
- zöld fűszerek: kakukkfű, lestyán, rozmaring
- őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány szelet paprika
- 5-6 koktél paradicsom
- 4-5 szelet csili paprika
- só, bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 diónyi vaj
- 2 dl. húsleves
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott, letörölgetett csirkecombokat előző nap bepácoljuk, kakukkfű, só, bors,fokhagyma, olíva olaj,őrölt kömény keverékében.
Másnap a sütőt 180 fokra melegítjük.
Megpucoljuk a zöldségeket és felvágjuk a képen látható méretre.
Kivajazzunk a tepsit és belefektetjük a pácolt csirkecombokat, köré tesszük a zöldségeket, bőven megszórjuk friss kakukkfűvel, lestyán levéllel, néhány rozmaring levelet is teszünk, 5-6 szelet csili paprikát, paprika szeletet, koktél paradicsomot köré rakunk. Ráöntünk egy dl húslevest, lefóliázzuk és betesszük a sütőbe. Közben megforgatjuk és ráöntjük a további 1 dl.levest.
180 fokon légkeveréses fokozaton 1 óra 20 percig pároljuk , közben meglocsoljuk, majd rápirítunk fólia nélkül ez további 30 perc.
Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!