Ma gombaragú leveshez sok zöldséget pucoltam, így készült egy kis zöldségropogós is. Vegetáriánusoknak akár főzelék feltétje is lehet.Most mártogatóssal kínáltam.
Egyenlő arányban voltak a zöldségek.
Hozzávalók:
- 1 db sárgarépa / 10 dkg körül/
- 1 db petrezselyem
- 2 szelet zeller gumó
- 1 szelet sütőtök
- 1 db tojás
- néhány szál petrezselyemzöld
- 2 ek.aprószemű zabpehely
- só
- szerecsendió,kurkuma
- kis csipet csili
- 1 tk méz(vagy édesítő szer)
- 5-6 dkg reszelt sajt (karaván -trappista)
- 2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk először egy darab elhabart tojást, annyi zabpelyhet keverünk hozzá, hogy összeálljon a massza,fűszerezzük, hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Olívaolajjal meglocsolunk egy sütőpapírt, és evőkanállal kis zöldség kupacokat teszünk. A tetejét meghintjük zabpehellyel, megspricceljük olívaolajjal
és forró sütőben készre sütjük.
Mártogatóssal kínáljuk
A mai mártogatós így készült:
Egy gerezd fokhagymát elkevertem egy kis csilivel,gulyáskrémmel,mustárral, hozzáadtam két ek natúr joghurtot. Ízesítettem frissen vágott petrezselyemzölddel.
Áldott Adventet kívánok nektek!
Advent első gyertyalángja legyen ma a mosoly,
ott is ahol kacaj hallik, s ahol bánat honol,
hisz, ha Advent gyertyájában fellobban a láng,
szeretettől fénylik ez a könnyező világ.’
~ Kun Magdolna: Advent első gyertyalángja