Ma gombaragú leveshez sok zöldséget pucoltam, így készült egy kis zöldségropogós is. Vegetáriánusoknak akár főzelék feltétje is lehet.Most mártogatóssal kínáltam.
Egyenlő arányban voltak a zöldségek.

Hozzávalók:

  • 1 db sárgarépa / 10 dkg körül/
  • 1 db petrezselyem
  • 2 szelet zeller gumó
  • 1 szelet sütőtök
  • 1 db tojás
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 2 ek.aprószemű zabpehely
  • szerecsendió,kurkuma
  • kis csipet csili
  • 1 tk méz(vagy édesítő szer)
  • 5-6 dkg reszelt sajt (karaván -trappista)
  • 2 ek.  olívaolaj

Elkészítés:

A  zöldségeket megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk először egy darab elhabart tojást,  annyi zabpelyhet keverünk hozzá, hogy összeálljon a massza,fűszerezzük, hozzáadjuk a  reszelt sajtot.

Olívaolajjal meglocsolunk egy sütőpapírt, és evőkanállal kis zöldség kupacokat teszünk. A tetejét meghintjük zabpehellyel, megspricceljük olívaolajjal

DSC_0452 (Large)

és forró sütőben készre sütjük.

DSC_0479 (Large)

Mártogatóssal kínáljuk

DSC_0488 (Large)

A mai mártogatós így készült:

DSC_0516 (Large)

Egy gerezd fokhagymát elkevertem egy kis csilivel,gulyáskrémmel,mustárral, hozzáadtam két ek natúr joghurtot. Ízesítettem frissen vágott petrezselyemzölddel.

Áldott Adventet kívánok nektek!

47398152_333847000761819_752843522867986432_n
Advent első gyertyalángja legyen ma a mosoly,
ott is ahol kacaj hallik, s ahol bánat honol,
hisz, ha Advent gyertyájában fellobban a láng,
szeretettől fénylik ez a könnyező világ.’
~ Kun Magdolna: Advent első gyertyalángja