Őszintén bevallom ma első alkalommal ettem ,illetve készítettem tenger gyümölcseit,de nem utoljára,mert nagyon ízlett. Véletlen jutottam hozzá,mert koktél rákos spagettit akartam készíteni, a férjem vásárol és ezt hozta! 🙂 Gondolkoztam is rajta,hogy mi kerekedik ki belőle!:-))))))

Hozzávalók:

  • egy tasak tenger gyümölcsei
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy teáskanál házi őrölt kaliforniai paprika
  • csipet só
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • néhány zöldhagyma szál,petrezselyem,rozmaring
  • egy kisebb citrom leve

Elkészítés:

Egy serpenyőbe teszünk két evőkanál olívaolajat,rátesszük a vajat, egy gerezd fokhagymát kettőbe vágunk és egy kicsit a forró olajban  majd ráborítjuk a tasak tartalmát, nagy lángon sütjük.

DSC_0065 (Large)
Rátesszük a paprikát, ráfacsarjuk a citrom levét, 4-5 percig pároljuk.

Zöld fűszerrel meghintjük,nekem most zöld hagymaszáram, néhány petrezselyem levelem,illetve rozmaringom volt.

Forrón tálaljuk.

Párolt jázmin rizzsel nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok!:-)