Őszintén bevallom ma első alkalommal ettem ,illetve készítettem tenger gyümölcseit,de nem utoljára,mert nagyon ízlett. Véletlen jutottam hozzá,mert koktél rákos spagettit akartam készíteni, a férjem vásárol és ezt hozta! 🙂 Gondolkoztam is rajta,hogy mi kerekedik ki belőle!:-))))))
Hozzávalók:
- egy tasak tenger gyümölcsei
- egy gerezd fokhagyma
- egy teáskanál házi őrölt kaliforniai paprika
- csipet só
- 2 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- néhány zöldhagyma szál,petrezselyem,rozmaring
- egy kisebb citrom leve
Elkészítés:
Egy serpenyőbe teszünk két evőkanál olívaolajat,rátesszük a vajat, egy gerezd fokhagymát kettőbe vágunk és egy kicsit a forró olajban majd ráborítjuk a tasak tartalmát, nagy lángon sütjük.
Rátesszük a paprikát, ráfacsarjuk a citrom levét, 4-5 percig pároljuk.
Zöld fűszerrel meghintjük,nekem most zöld hagymaszáram, néhány petrezselyem levelem,illetve rozmaringom volt.
Forrón tálaljuk.
Párolt jázmin rizzsel nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!:-)