Korábban nem készítettem száraz babból salátát,de négyszemű fehér babom volt, ami megihletett. Hihetetlen egyszerű elkészíteni, és nagyon ízletes, meg laktató is. Mi fasírozott mellé ettük.

Babsaláta hozzávalói:

  • fél kg nagy szemű fehér bab
  • egy db.lila hagyma, néhány zöldhagymaszár
  • egy teáskanál házi ételízesítő
  • só, bors, 2 db. babérlevél, kis db.csili paprika
  • egy evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál ecet
  • ízlés szerint cukor ( én egy mokkáskanállal tettem), vagy édesítőszer

Elkészítés:
A babot megmossuk, majd  beáztatjuk. Nálam egy éjszakán keresztül ázott.
Másnap feltesszük főni egy fazékba ,annyi vizet öntünk rá, hogy csak éppen belepje a babot , én amikor felforr leöntöm a vizet róla, leöblítem. Majd ismét felengedem vízzel, most ízesítem sóval, borssal, beleteszem a főző vízbe a hagymát ( most sok újhagyma száram volt azt tettem), babérlevelet, csili paprikát. Kb fél óra alatt megfőtt és majdnem teljesen elfőtt a főzőlé.

Elkészítjük a salátaöntetet ( mindenki ízlés szerint készítse), elkeverjük az ecettel a cukrot, sót, olajat, majd beleteszünk egy felszeletelt lila hagymát, majd összekeverjük a babbal. Legalább 1-2 órán keresztül hideg helyen pihentessük, hogy összeérjenek az ízek.

Mi fasírozottal ettük , recept itt:https://blog.keva.hu/?p=4111

Jó étvágyat!