Egy nagyon gyorsan elkészíthető meleg vacsorát, vagy akár második fogásnak is beillő ételt hoztam. Gyakorlatilag 10- 12 perc alatt elkészíthető 🙂
Hozzávalók:
- 150 gramm tészta ( én Fettucinit használtam)
- 1 dl tejszín
- 4 evőkanál reszelt Trappista sajt( ez volt most itthon)
- 1 evőkanál reszelt füstölt Karaván sajt, reszelt parmezán a tálaláshoz
- 1 dónyi vaj
- só
- friss metélőhagyma, petrezselyemzöld
Elkészítés:
Egy fazékban sós vízben kifőzzük a tésztát. Én szoktam a főző vízbe egy kis olajat tenni, de természetesen ez ki is maradhat.
Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszín, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót és kavargatás mellett összefőzzük. Ami előtt leszűrnénk a tésztát a főzőléből kb. egy dl. vizet hozzáadunk a
sajtos mártásunkhoz . Leszűrjük a tésztát és beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Amikor kínáljuk apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel, és reszelt parmezánnal megszórjuk.
Jó étvágyat!