Egy nagyon gyorsan elkészíthető  meleg vacsorát, vagy akár második fogásnak is beillő  ételt hoztam. Gyakorlatilag 10- 12 perc alatt elkészíthető 🙂

Hozzávalók:

  • 150 gramm tészta ( én Fettucinit használtam)
  • 1 dl tejszín
  • 4 evőkanál reszelt Trappista sajt( ez volt most itthon)
  • 1 evőkanál reszelt füstölt Karaván sajt, reszelt parmezán a tálaláshoz
  • 1 dónyi vaj
  • friss metélőhagyma, petrezselyemzöld

Elkészítés:
Egy fazékban sós vízben kifőzzük a tésztát. Én szoktam a főző vízbe egy kis olajat tenni, de természetesen ez ki is maradhat.

Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszín, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót és kavargatás mellett összefőzzük. Ami előtt leszűrnénk a tésztát a főzőléből kb. egy dl. vizet hozzáadunk a

sajtos mártásunkhoz . Leszűrjük a tésztát és beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Amikor kínáljuk apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel, és reszelt parmezánnal  megszórjuk.

Jó étvágyat!