Úgy tűnik,mintha minden nap cukkinit ennénk,de természetesen nem:-),tény,hogy gyakran készítem valamilyen formában.

Ma a levesre esett a választásom,és nagy örömömre a férjemnek is ízlett,így újabb leves került fel a palettára.

Hozzávalók:

  • 1 kis zöld cukkini ( 40 dkg körüli)
  • 1/2 sárga cukkini ( 20-25 dkg)
  • 1 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1/ 2 liter zöldségalaplé (vagy húsleves)
  • só,bors
  • kapor

Elkészítés:

Egy evőkanál olajon megdinszteljük a felaprított újhagymát. Hozzáadjuk a vajat,majd a felkockázott cukkinit, rátesszük a fokhagymát, sózzuk,borsozzuk, teszünk hozzá egy szál kaprot
Felengedjük a zöldségalaplével, és pároljuk.

Ezt követően botmixerrel pürésítjük. Felforraljuk , hígítjuk 1-2 dl vízzel. Végül hozzáadjuk a tejszínt.

Pirítóssal kínáljuk.

DSC_0492 (Large)

Tálaláskor hinthetünk rá napraforgó magot, lenmagot.

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0495 (Large)