Hozzávalók:
“30 dkg sima liszt
2 dkg zsír,
1 db tojás
kevés só
2 dl víz
Elkészítés:
Az alapanyagot deszkán jól eldolgozzuk majd cipót formálunk belőle és meleg lábassal letakarjuk úgy 25-30 percig… Majd kinyújtjuk
Töltelék :
3 kefir
3 tejföl
3 tojássárgája
pici só ,
-ezt kikeverjük majd a tésztára tesszük felhajtjuk és tepsibe téve sütőbe rakjuk…. Tepsibe olvasztott zsírt tegyünk .. Ez elég nehéz étel !-írja Kriszti:-)
A masszából tegyünk a összehajtott rétes tetejére is
….. Ez ugye nem is igazából rétes hanem nyújtott pogácsának hívják nagyon régi recept .. Ma már kevesen csinálnak ilyet nagyon macerás…..”
Kiss Krisztina receptje
Miért is macerás? 🙂 A nyújtott rétes, na az az! A szakadós tésztájával. De ez. 🙂 Biztos ki fogom próbálni.
Köszi Kriszti
😀 Eszterem szeretnénk látni képen,ha elkészül.Jó? 🙂