Hozzávalók két személyre:

  • egy csirkemell filé
  • egy mokkáskanál mustár
  • egy evőkanál apróra vágott póréhagyma
  • egy evőkanál apróra vágott paprika
  • egy dl tejföl
  • egy dl tej
  • egy paradicsom
  • egy teáskanál rozs,egy teáskanál fehér liszt
  • só, bors, piros paprika. csipetnyi kurkuma
  • olívaolaj ( más is jó),vaj
  • petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

Apró kockákra vágjuk a csirkemell filét, majd sózzuk és borsozzuk, rászórjuk a kurkumát, néhány percig pihentetjük. Teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd beletesszük a vajat és utána a csirkemell  darabokat, és megpirítjuk.

Közben egy másik serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát és az apróra vágott paprikát , megszórjuk piros paprikával, ráöntünk kb. 1 dl vizet , ha felforr beletesszük a pirított csirke mellet , és a mustárt.

Kb, 5 percig pároljuk,  ez alatt elpárolog a csirkéről a víz, és rászórjuk a lisztet, majd a tejfölt. Jól elkeverjük, és felengedjük a tejjel. Ha túl sűrű egy kicsi vizet adunk hozzá ( aki jobban szereti külön kikeverni a lisztet és a tejfölt úgy

is készítheti).  Összefőzzük és petrezselyem zölddel szórjuk.

 Színes saláta

Hozzávalók:

  • egy kisebb kínai kel
  • egy szelet kápia paprika
  • egy marék vörös káposzta
  • egy evőkanál feldarabolt póréhagyma
  • dió a díszítéshez
  • őrölt kömény,só
  • balzsamkrém

Elkészítés:

Feldaraboljuk a saláta hozzávalóit, majd sózzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. Rácsepegtetjük a balzsamkrémet ízlés szerint. Néhány perc pihentetés után tálalható.

A hús mellé tésztát főztem.

Jó étvágyat!