Hozzávalók két személyre:
- egy csirkemell filé
- egy mokkáskanál mustár
- egy evőkanál apróra vágott póréhagyma
- egy evőkanál apróra vágott paprika
- egy dl tejföl
- egy dl tej
- egy paradicsom
- egy teáskanál rozs,egy teáskanál fehér liszt
- só, bors, piros paprika. csipetnyi kurkuma
- olívaolaj ( más is jó),vaj
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
Apró kockákra vágjuk a csirkemell filét, majd sózzuk és borsozzuk, rászórjuk a kurkumát, néhány percig pihentetjük. Teflon serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd beletesszük a vajat és utána a csirkemell darabokat, és megpirítjuk.
Közben egy másik serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát és az apróra vágott paprikát , megszórjuk piros paprikával, ráöntünk kb. 1 dl vizet , ha felforr beletesszük a pirított csirke mellet , és a mustárt.
Kb, 5 percig pároljuk, ez alatt elpárolog a csirkéről a víz, és rászórjuk a lisztet, majd a tejfölt. Jól elkeverjük, és felengedjük a tejjel. Ha túl sűrű egy kicsi vizet adunk hozzá ( aki jobban szereti külön kikeverni a lisztet és a tejfölt úgy
is készítheti). Összefőzzük és petrezselyem zölddel szórjuk.
Színes saláta
Hozzávalók:
- egy kisebb kínai kel
- egy szelet kápia paprika
- egy marék vörös káposzta
- egy evőkanál feldarabolt póréhagyma
- dió a díszítéshez
- őrölt kömény,só
- balzsamkrém
Elkészítés:
Feldaraboljuk a saláta hozzávalóit, majd sózzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. Rácsepegtetjük a balzsamkrémet ízlés szerint. Néhány perc pihentetés után tálalható.
A hús mellé tésztát főztem.
Jó étvágyat!