Most nem hagyományos puliszkát készítettem, vagyis egy kicsit összekevertem tehéntúróval, persze egy kis juhtúró is került bele. Lágyabb puliszkát készítettem.Laktató étel.
Hozzávalók:
- 2 dl kukoricadara
- 4,5 dl víz
- 2-3 csipet só
- 250 gramm túró
- 50 gramm juhtúró
- 1 evőkanál parmezán
- 2 dkg vaj
- kis olaj a papír kenéséhez
Elkészítés:
Feltesszük a vizet forrni,sózzuk ha forr a víz belekavarjuk a darát, folyamatosan keverjük,kb 5 percig, majd konyharuhával letakarjuk és állni hagyjuk.
Belekeverjük a vajat, a túrót, juhtúrót.
Egy sütőpapírt vízbe mártunk, jól kifacsarunk,majd beolajazunk. Rátesszük a puliszkát ( én 3 szilikonos muffin formást is készítettem) és szorosan felcsavarunk. ( még konyharuhába is betekertem. )A hűtőben eláll 2 -3 napig is. Amikor tálaljuk, vágunk kis karikákat, a tetejét reszelt parmezánnal meghintjük ,néhány percre forró sütőbe tesszük. Kínálhatjuk pörkölt,paprikás mellé.
Én most gombapörkölttel kínáltam.
Jó étvágyat!
Tipp. a hűtőben 2-3 napig is tárolható,csak fel kell a sütőben melegíteni és máris kínálható.
Én most házi készítésű túrót használtam.