Most nem hagyományos puliszkát készítettem, vagyis egy kicsit összekevertem tehéntúróval, persze egy kis juhtúró is került bele. Lágyabb puliszkát készítettem.Laktató étel.

Hozzávalók:

  • 2 dl kukoricadara
  • 4,5 dl víz
  • 2-3 csipet só
  • 250 gramm túró
  • 50 gramm juhtúró
  • 1 evőkanál parmezán
  • 2 dkg vaj
  • kis olaj a papír kenéséhez

Elkészítés:

Feltesszük a vizet forrni,sózzuk ha forr a víz belekavarjuk a darát, folyamatosan keverjük,kb 5 percig, majd konyharuhával letakarjuk és  állni hagyjuk.
Belekeverjük a vajat, a túrót, juhtúrót.

Egy sütőpapírt vízbe mártunk, jól kifacsarunk,majd beolajazunk. Rátesszük a puliszkát ( én 3 szilikonos muffin formást is készítettem)  és szorosan felcsavarunk. ( még konyharuhába is betekertem. )A hűtőben eláll 2 -3 napig is. Amikor tálaljuk, vágunk kis karikákat, a tetejét reszelt parmezánnal meghintjük ,néhány percre forró sütőbe tesszük. Kínálhatjuk pörkölt,paprikás mellé.

72827599_429267581072841_4542296651347263488_n

Én most gombapörkölttel kínáltam.

75650520_549019479222507_2878614427559526400_n

Jó étvágyat!

Tipp. a hűtőben 2-3 napig is tárolható,csak fel kell a sütőben melegíteni és máris kínálható.

Én most házi készítésű túrót használtam.