Mindig várom, hogy megjelenjen a friss sárgarépa, borsó, szerintem ebből készült levesek a legfinomabbak. 🙂 Tavaszi zöldséglevest, vagy borsólevest sokféle változatban  készítem, mindig abból ami éppen itthon van.

A mai levesünk így készült:

Hozzávalók:

  • egy csomó friss-sárgarépa
  • egy csomó friss fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek.olaj
  • 1 csésze( 2dl) zöldborsó
  • só, bors
  • bors
  • kis kanál őrölt paprika
  • lestyánlevél, egy csokor petrezselyemzöld
  • fél sárga paprika,2-3 koktél paradicsom
  • a galuskához:
  • egy tojás
  • két evőkanál liszt
  • apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
A zöldségeket összevágjuk, az olajon megpároljuk a sárgarépát, a petrezselymet, majd rátesszük a piros paprikát, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát , a paprika szeleteket, és a koktél paradicsomot. Adunk hozzá bőven apróra vágott petrezselyem zöldet, és 3-4 darab lestyán levelet. Amikor félig megpuhult a répa és a petrezselyem, hozzáadjuk a zöldborsót .  Ilyenkor a hagymát ki szoktam dobni a levesből.

Elkészítjük a galuskát, feltörjük a tojást, liszttel csomómentesasere keverjük, adunk hozzá egy kis vizet, hozzáadjuk az apróra vágott  petrezselyemzöldet, nokedli szagtattóval  beleszaggatjuk  a levesünkbe, készre főzzük,ha szükség utánaízesítünk.

Jó étvágyat !