Mindig várom, hogy megjelenjen a friss sárgarépa, borsó, szerintem ebből készült levesek a legfinomabbak. 🙂 Tavaszi zöldséglevest, vagy borsólevest sokféle változatban készítem, mindig abból ami éppen itthon van.
A mai levesünk így készült:
Hozzávalók:
- egy csomó friss-sárgarépa
- egy csomó friss fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 1 ek.olaj
- 1 csésze( 2dl) zöldborsó
- só, bors
- bors
- kis kanál őrölt paprika
- lestyánlevél, egy csokor petrezselyemzöld
- fél sárga paprika,2-3 koktél paradicsom
- a galuskához:
- egy tojás
- két evőkanál liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zöldségeket összevágjuk, az olajon megpároljuk a sárgarépát, a petrezselymet, majd rátesszük a piros paprikát, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát , a paprika szeleteket, és a koktél paradicsomot. Adunk hozzá bőven apróra vágott petrezselyem zöldet, és 3-4 darab lestyán levelet. Amikor félig megpuhult a répa és a petrezselyem, hozzáadjuk a zöldborsót . Ilyenkor a hagymát ki szoktam dobni a levesből.
Elkészítjük a galuskát, feltörjük a tojást, liszttel csomómentesasere keverjük, adunk hozzá egy kis vizet, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, nokedli szagtattóval beleszaggatjuk a levesünkbe, készre főzzük,ha szükség utánaízesítünk.
Jó étvágyat !