Megjelent az új krumpli, ami önmagában  egy salátával is nagyon finom, de hússal kombinálva igazi ünnepi étel. Ma egy tavaszi tepsis csirkét raktam össze sok-sok zöld fűszerrel. A fantáziánkra van bízva, hogy mit pakolunk a tepsibe, a recept egy ötlet,ahogy én készítettem:-).

Érdemes zöld fűszer félét használni,mert egészségesek, segítik az emésztést, kevesebb sót igényel az étel.

Hozzávalók:

  • 5 db csirke felső comb
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7-8 db kisebb krumpli
  • 2 evőkanál olíva olaj+ a tepsi kikenéséhez
  • zöld fűszerek: kakukkfű, lestyán,petrezselyemzöld
  • só,bors
  • 2-3 szelet csípős  paprika
  • 1-2 paradicsom
  • 1 dl fehér bor

Elkészítés:

1. A csirkét megmossuk, bőrét lehúzzuk,és borssal meghintjük, majd  egy tálba teszünk  olívaolajat, hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket és jól beleforgatjuk a combokat, és egy -két órára betesszük a hűtőbe.
2.Megpucoljuk a a zöldségeket, a répát hasábokra vágjuk, a krumplit középen kettőbe hasítjuk ( kis tojás nagyságúakat használtam), a paprikát karikákra vágjuk( mindenki használjon olyan zöldséget amilyent szeret, illetve ami van otthon).
3.  Sütés előtt a csirkét  sóval jól bedörzsöljük.
4. A tepsit kiolajazzuk, beletesszük a  feldarabolt répát,krumplit, sózzuk, majd ráfektetjük a húsokat, rakunk  mellé hagymát, egy gerezd fokhagymát, a csípős paprikát, minden combra teszünk egy-két szelet paradicsomot,meglocsoljuk a tálban levő zöld fűszeres olajjal. Ráöntjük a bort és lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük.
5.Közben meglocsoljuk a combokat a húsléval, ha elpárologna egy kis meleg vízzel  vagy húslevessel pótoljuk ( kb. 4. evőkanálnyi meleg húslevessel  locsoltam meg, mert épp azt főztem).
6.Amikor a hús megpuhul a fóliát levesszük és rápirítunk.

Én kb. 60 percig pároltam alsó felső sütésen+ 25 percig légkeveréses fokozaton pirítottam.

A csirkét a zöldségekkel tálaljuk. Mi uborkasalátával ettük.

Jó étvágyat!