Megjelent az új krumpli, ami önmagában egy salátával is nagyon finom, de hússal kombinálva igazi ünnepi étel. Ma egy tavaszi tepsis csirkét raktam össze sok-sok zöld fűszerrel. A fantáziánkra van bízva, hogy mit pakolunk a tepsibe, a recept egy ötlet,ahogy én készítettem:-).
Érdemes zöld fűszer félét használni,mert egészségesek, segítik az emésztést, kevesebb sót igényel az étel.
Hozzávalók:
- 5 db csirke felső comb
- 2 db sárgarépa
- 2 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 7-8 db kisebb krumpli
- 2 evőkanál olíva olaj+ a tepsi kikenéséhez
- zöld fűszerek: kakukkfű, lestyán,petrezselyemzöld
- só,bors
- 2-3 szelet csípős paprika
- 1-2 paradicsom
- 1 dl fehér bor
Elkészítés:
1. A csirkét megmossuk, bőrét lehúzzuk,és borssal meghintjük, majd egy tálba teszünk olívaolajat, hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket és jól beleforgatjuk a combokat, és egy -két órára betesszük a hűtőbe.
2.Megpucoljuk a a zöldségeket, a répát hasábokra vágjuk, a krumplit középen kettőbe hasítjuk ( kis tojás nagyságúakat használtam), a paprikát karikákra vágjuk( mindenki használjon olyan zöldséget amilyent szeret, illetve ami van otthon).
3. Sütés előtt a csirkét sóval jól bedörzsöljük.
4. A tepsit kiolajazzuk, beletesszük a feldarabolt répát,krumplit, sózzuk, majd ráfektetjük a húsokat, rakunk mellé hagymát, egy gerezd fokhagymát, a csípős paprikát, minden combra teszünk egy-két szelet paradicsomot,meglocsoljuk a tálban levő zöld fűszeres olajjal. Ráöntjük a bort és lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük.
5.Közben meglocsoljuk a combokat a húsléval, ha elpárologna egy kis meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk ( kb. 4. evőkanálnyi meleg húslevessel locsoltam meg, mert épp azt főztem).
6.Amikor a hús megpuhul a fóliát levesszük és rápirítunk.
Én kb. 60 percig pároltam alsó felső sütésen+ 25 percig légkeveréses fokozaton pirítottam.
A csirkét a zöldségekkel tálaljuk. Mi uborkasalátával ettük.
Jó étvágyat!