Itt a medvehagyma szezon, ami szinte minden ételbe jó. Már nevetek, hogy medvehagymás hús, tojás…,ahhoz képest, hogy évekig nem is használtam. No,de mostantól másképp lesz.

Most a karalábéval kísérleteztem és maradt még némi csirkemell filém így hát kipróbáltam és finom egytálétel kerekedett ki belőle:-).

Hozzávalók:

  • 2 zsenge karalábé
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 8-10 szál medvehagyma
  • 1 ek.apróra vágott póréhagyma
  • 1-2 koktél paradicsom,néhány szelet tévépaprika
  • petrezselyemzöld, csombor ( borsikafű)
  • diónyi vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 ek. rozs-1 teáskanál,fehér liszt
  • só, bors

Elkészítés:

Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a csirkemell darabkákat, fehéredéség dinszteljük ,  ezt követően beletesszük a póréhagymát és a  kockára vágott karalábét (nálam ma egy kicsit rusztikus lett, mert nagyon siettem 🙂 ), 1-2 percig dinszteljük, majd sózzuk,borsozzuk és rászórjuk a csombort, a felvágott medvehagymát  és a petrezselymet, a koktél paradicsomot és a paprikát. Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és fedő alatt puhára pároljuk.  Mivel zsenge hamar elkészül. Közben a liszttel csomómentesre keverjük  a tejfölt, hozzáadjuk a tejet és behabarjuk a karalábéfőzelékünket. Ha szükség utána ízesítünk.

Jó étvágyat!