Itt a medvehagyma szezon, ami szinte minden ételbe jó. Már nevetek, hogy medvehagymás hús, tojás…,ahhoz képest, hogy évekig nem is használtam. No,de mostantól másképp lesz.
Most a karalábéval kísérleteztem és maradt még némi csirkemell filém így hát kipróbáltam és finom egytálétel kerekedett ki belőle:-).
Hozzávalók:
- 2 zsenge karalábé
- 20 dkg csirkemell filé
- 8-10 szál medvehagyma
- 1 ek.apróra vágott póréhagyma
- 1-2 koktél paradicsom,néhány szelet tévépaprika
- petrezselyemzöld, csombor ( borsikafű)
- diónyi vaj
- 1 ek. olaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 ek. rozs-1 teáskanál,fehér liszt
- só, bors
Elkészítés:
Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a csirkemell darabkákat, fehéredéség dinszteljük , ezt követően beletesszük a póréhagymát és a kockára vágott karalábét (nálam ma egy kicsit rusztikus lett, mert nagyon siettem 🙂 ), 1-2 percig dinszteljük, majd sózzuk,borsozzuk és rászórjuk a csombort, a felvágott medvehagymát és a petrezselymet, a koktél paradicsomot és a paprikát. Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge hamar elkészül. Közben a liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejet és behabarjuk a karalábéfőzelékünket. Ha szükség utána ízesítünk.
Jó étvágyat!