Percek alatt elkészíthető receptet hoztam, ízesítő benne a tavasz slágere, a medvehagyma:-). Szeretem a medvehagymát, de önmagában nekünk intenzív az íze,ezért ízesítésre használom.
Régen készítettem májat, valahogy kimaradt az utóbbi időben pedig gyorsan elkészíthető, egészséges. Önmagában is finom,de spenót vagy bármilyen főzelék feltétjeként is kínálható.
Hozzávalók:
- 5-6 db friss csirkemáj
- 2 teáskanál kókuszzsír
- Zöld fűszerek :zöld csombor 2-3 csipetnyi(most mirelit),friss medvehagyma levél 4-5 szál,zöld hagyma szár
- 1 db koktél paradicsom
- 3 szelet paprika
- só
- 1 dl húsleves alaplé
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, majd lecsepegtetjük a vizet róla. Meghintjük zöld csomborral(borsikafű).
Kitesszük egy konyhai papírtörlőre, hogy leitassuk a felesleges folyadékot.
Egy serpenyőbe tesszük a kókuszzsírt, felolvasztjuk, majd rátesszük a májat.
Oldalanként 1- 2 percet pirítjuk, rárakjuk a koktél paradicsomot, a paprikát, a zöld hagymaszárat, 3 felaprított medvehagyma levelét.
Ráöntjük a húsleves alaplé felét,befedjük, majd amikor elpárolódik hozzáadjuk a másik felét is. Összesen csak 3-4 percig pároljuk, hogy ne száradjon ki a máj.
Amikor elkészül sózzuk, felaprított medvehagymával meghintve kínáljuk.
Máris tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!