Percek alatt elkészíthető receptet hoztam, ízesítő benne a tavasz slágere, a medvehagyma:-). Szeretem a medvehagymát, de önmagában nekünk intenzív az íze,ezért ízesítésre használom.

Régen készítettem májat, valahogy kimaradt az utóbbi időben pedig gyorsan elkészíthető, egészséges.  Önmagában is finom,de spenót vagy bármilyen főzelék feltétjeként is kínálható.

Hozzávalók:

  • 5-6 db friss csirkemáj
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • Zöld fűszerek :zöld csombor 2-3 csipetnyi(most mirelit),friss medvehagyma levél 4-5 szál,zöld hagyma szár
  • 1 db koktél paradicsom
  • 3 szelet paprika
  • 1 dl húsleves alaplé

Elkészítés:

A csirkemájat megmossuk, majd lecsepegtetjük a vizet róla. Meghintjük zöld csomborral(borsikafű).

Kitesszük egy konyhai papírtörlőre, hogy leitassuk a felesleges folyadékot.

Egy serpenyőbe tesszük a kókuszzsírt, felolvasztjuk, majd rátesszük a májat.

Oldalanként 1- 2 percet pirítjuk, rárakjuk a koktél paradicsomot, a paprikát, a zöld hagymaszárat, 3 felaprított medvehagyma levelét.

Ráöntjük a húsleves alaplé felét,befedjük, majd amikor elpárolódik  hozzáadjuk a másik felét is. Összesen csak  3-4 percig pároljuk, hogy ne száradjon ki a máj.

Amikor elkészül sózzuk, felaprított medvehagymával meghintve kínáljuk.

DSC_0109 (Large)

Máris tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!

1d502e2eb59f4623a3c6b72dbe3ad56a