Levest kedvelő család vagyunk, gyakran kerül terítékre, nem véletlen hogy annyi levesrecept van a blogban. Gyerekkoromban is minden nap volt valamilyen leves az asztalon. Örülök,hogy sok levest kipróbáltatok a blogból :-), köszönöm a kedves visszajelzéseket:-)!
Vannak a megszokott klasszikus levesek, de gyakran próbálok ki új ízeket. A mai leves is ilyen,nagy öröm volt számomra amikor az “ízlelő bizottság” a legfinomabb levesek közé sorolta:-).Köszi Fiúk!:-)
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 2 db tojás nagyságú krumpli
- 1 dl zöldborsó
- 4-5 db karfiol rózsa
- 2-3 db kis csiperke gomba
- 1 dl pucolt szegfűgomba
- 3-4 db szárított vargánya
- 1 db újhagyma
- fűszerek:só,bors,kurkuma
- petrezselyemzöld,tárkony,zeller levél
- 2-3 db aszalt paradicsom
- 2-3 szelet paprika
- 1 dl görög joghurt
- 1 ek olívaolaj
- diónyi vaj
- 2-3 dl zöldség vagy húsleves alaplé
- 1 tk durum liszt
Elkészítés:
Olívaolajra tesszük, a vajat beletesszük a felvágott újhagymát, paprikát,a felszeletelt gombát,pirítjuk,majd beletesszük a sárgarépát, petrezselymet. Egy kicsit megdinszteljük, meghintjük a kurkumával, sózzuk borsozzuk,beletesszük az aszalt paradicsomot. Felengedjük a zöldségalaplével és és vízzel elkezdjük párolni, hozzáadjuk a felkockázott krumplit,vargányát, a végén a karfiolt és a borsót. Meghintjük gazdagon zöld fűszerekkel ( én friss és ecetbe eltett tárkonyt is használtam) A teáskanál liszttel elkeverjük a joghurtot, teszünk hozzá egy merítőkanálnyi levest(hőkiegyenlítés miatt),majd hozzáadjuk a leveshez.
Kiforraljuk, ha szükség utána ízesítünk.
Forrón kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!