Levest kedvelő család vagyunk, gyakran  kerül terítékre, nem véletlen hogy annyi levesrecept van a blogban. Gyerekkoromban is minden nap volt valamilyen leves az asztalon. Örülök,hogy sok levest kipróbáltatok  a blogból :-), köszönöm a kedves visszajelzéseket:-)!
Vannak a megszokott klasszikus levesek, de gyakran próbálok ki új ízeket. A mai leves is ilyen,nagy öröm volt számomra amikor az “ízlelő bizottság” a legfinomabb levesek közé sorolta:-).Köszi Fiúk!:-)

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 db  tojás nagyságú krumpli
  • 1 dl zöldborsó
  • 4-5 db karfiol rózsa
  • 2-3 db kis csiperke gomba
  • 1 dl pucolt szegfűgomba
  • 3-4 db szárított vargánya
  • 1 db újhagyma
  • fűszerek:só,bors,kurkuma
  • petrezselyemzöld,tárkony,zeller levél
  • 2-3 db aszalt paradicsom
  • 2-3 szelet paprika
  • 1 dl  görög joghurt
  • 1 ek olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 2-3 dl zöldség vagy húsleves alaplé
  • 1 tk durum liszt

Elkészítés:
Olívaolajra tesszük, a vajat beletesszük a felvágott újhagymát, paprikát,a felszeletelt gombát,pirítjuk,majd beletesszük a sárgarépát, petrezselymet. Egy kicsit megdinszteljük, meghintjük a kurkumával, sózzuk borsozzuk,beletesszük az aszalt paradicsomot. Felengedjük a zöldségalaplével és és vízzel elkezdjük párolni, hozzáadjuk a felkockázott krumplit,vargányát, a végén a karfiolt és a borsót. Meghintjük gazdagon zöld fűszerekkel ( én friss és ecetbe eltett tárkonyt is használtam)  A teáskanál liszttel elkeverjük a joghurtot, teszünk hozzá egy merítőkanálnyi levest(hőkiegyenlítés miatt),majd hozzáadjuk a leveshez.

Kiforraljuk, ha szükség utána ízesítünk.

Forrón kínáljuk.

DSC_0210 (Large)

Jó étvágyat kívánok!