Maradt még némi bárányhús a húsvéti bárányból, most a csontos részéből készítettem egy kis ragulevest, finom újkrumplival. Nagyon gyorsan elkészült és hihetetlen finomra sikeredett.
Nagy öröm számomra,mert a “good food” magazin augusztusi számában is megjelent, saját recepttel, saját fotómmal. Végtelenül örülök ennek.
Hozzávalók:
- csontos bárányhús ( nálam kb. fél kg volt)
- 1 nagy vöröshagyma
- fél tasak mirelit finomfőzelék keverék
- fél paprika
- bors,csipetnyi kurkuma
- só
- 1 dl tejföl, 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- ecetes tárkonylevél, zöld tárkony
- 6-7 db újkrumpli
- 7-8 db mirelit vargánya
- egy púpozott teáskanál házi ételízesítő
- egy teáskanál szárított petrezselyemzöld
Elkészítés:
Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egész hagymát. Amikor félig puha a hús beleöntjük a mirelit zöldséget és a felvágott krumpli darabokat, a mirelit vargányát.
Adunk a leveshez paprikát, ételízesítőt,petrezselyemzöldet, a kurkumát. Kis lángon főzzük. Amikor megfőtt beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket . Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, úgy tesszük vissza a levesbe,lezárjuk a lángot, kihalásszuk belőle az egész hagymát.
Elkészítjük a habarást a tejfölt csomómentesre keverjük a tejfölt a tejszínnel. Egy evőkanál forró levest belekavarunk és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe.
Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá, illetve tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!:-)
Természetesen más hússal is készíthető, illetve ha nincs vargánya más gombával helyettesíthető.
1 Response
[…] Nálam a levesek királya és királynéja:-) a ragulevesek és a csorbák :-). Azt gondoltam, hogy a tárkonyos ragulevest már nem lehet tovább fokozni, de mégis lehet :-). Most zöld fűszeres galuskával gazdagítottam, sok zöld frissen szedett tárkony került bele. Nagyon szépen kihajtott az erkélyemen a tárkony kedvezett a hűvös idő . Én arra jöttem rá, hogy egy finom tárkonyos raguleves elengedhetetlen ecetes tárkony,vagy tárkony ecet nélkül, ezért soha nem készítem csak friss tárkonnyal. Mindig is szerettem a tárkonyos ragulevest,de amióta megnyertem a “good food”magazin fotóversenyét azóta nagyon kedves a számomra. Ez a receptem és fotóm jelent meg a magazinban :https://blog.keva.hu/recept/tarkonyos-raguleves/ […]