Maradt még némi bárányhús a húsvéti bárányból, most a csontos részéből készítettem egy kis ragulevest, finom újkrumplival. Nagyon gyorsan elkészült és hihetetlen finomra sikeredett.

Nagy öröm számomra,mert a “good food” magazin augusztusi számában is megjelent, saját recepttel, saját fotómmal. Végtelenül örülök ennek.

Hozzávalók:

  • csontos bárányhús ( nálam kb. fél kg volt)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • fél tasak mirelit finomfőzelék keverék
  • fél paprika
  • bors,csipetnyi kurkuma
  • 1 dl tejföl, 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • ecetes tárkonylevél, zöld tárkony
  • 6-7  db újkrumpli
  • 7-8 db mirelit vargánya
  • egy púpozott teáskanál házi ételízesítő
  • egy teáskanál szárított petrezselyemzöld

Elkészítés:
Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egész hagymát. Amikor félig puha a hús beleöntjük a mirelit zöldséget és a felvágott krumpli darabokat, a mirelit vargányát.
Adunk a leveshez paprikát, ételízesítőt,petrezselyemzöldet, a kurkumát. Kis lángon főzzük. Amikor megfőtt beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket . Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, úgy tesszük vissza a levesbe,lezárjuk a lángot, kihalásszuk belőle az egész hagymát.
Elkészítjük a habarást a tejfölt csomómentesre keverjük a tejfölt a tejszínnel. Egy evőkanál forró levest belekavarunk és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe.

Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá, illetve tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!:-)

Természetesen más hússal is készíthető, illetve ha nincs vargánya más gombával helyettesíthető.