Most épp csirkemell filém volt és abból készítettem a levest, de tudjátok miből a legjobb ??a bárány húsból 🙂 :-). Amikor bárányból készítem olyankor krumplit szoktam bele tenni, és a borsót kihagyom.  Szóval mindig változtatom.:-) Csirkemellfilé,egy teáskanál olaj, egy diónyi vaj,sárgarépa,fehérrépa,kisebb zeller,vagy zellerzöld,hagyma, zöldborsó,tárkony, 1 dl light tejszín,1 húsleves kocka,egy
fej vöröshagyma,vagy póréhagyma. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, lábosban felhevítjük az olajat, rátesszük a vajat, rádobjuk a húst, ameddig kifehéredig pirítjuk,az apróra vágott zöldségeket, fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk, felöntjük vízzel, rászórjuk a tárkonyt A hagymát egészbe szoktam bele tenni, de ha pórét használok azt a zöldségekkel együtt felaprítom, hozzáadjuk a tárkonyt, a húsleves kockát, majd felöntjük vízzel. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk. Ha ecetes tárkonyt használok, akkor az megadja a savanykás ízt, ha frissből készítem akkor citromlével,vagy ecettel ízesítem.