Pulykaszárnyból korábban csak húslevest főztem, de azt nemrég ettünk így arra gondolom kipróbálom a tárkonyos levest.

Hozzávalók:

  • egy pulykaszárny
  • 3 db.sárgarépa
  • 2 db.fehérrépa
  • egy fél kisebb zellergumó
  • egy pohár ( 1,5 dl) zöldborsó
  • egy negyed karfiol
  • egy vöröshagyma
  • néhány szelet paprika
  • egy db. paradicsom
  • 4-5 szelet mirelit vargánya(vagy más gomba ami van)
  • megmaradt  kifőzött gnocchi,vagy nudli
  • só,bors,
  • petrezselyemzöld
  • ecetben,sóban eltett tárkony (egy evőkanálnyi apróra vágva)
  • evőkanál olíva olaj
  • diónyi vaj
  • egy evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1,5  dl zsírszegény tejszín
  • tejföl a kínáláshoz

 

Elkészítés:

Megmossuk a pulykaszárnyat, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforr a habot leszedjük, sózzuk, hozzáadjuk a hagymát és kis lángon főzzük.
Közben megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Egy serpenyőben az olívaolajon és vajon megdinszteljük a sárgarépát, petrezselymet és a zellert, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a petrezselyemzöldet, amikor félig megpuhultak a zöldségek  rászórjuk a tönkölylisztet és elkeverjük, 2 dl hideg vízzel felengedjük, jól elkeverjük , kiforraljuk. Amikor majdnem megpuhult a szárny (ez kb.30-35 perc volt) hozzáadjuk a serpenyőből a zöldségeket, beletesszük a feldarabolt karfiolt, zöldborsót, paprikát, paradicsomot,mirelit vargányát. Együtt főzzük tovább,majd hozzáadjuk a végén az apróra vágott ecetes tárkonyt. Egy tálba öntjük a tejszínt, hígítjuk  egy merítőkanálnyi levessel,elkavarjuk  majd beöntjük a levesünkbe és felforraljuk. Ha szükség utánaízesítünk.

Tálaláskor hozzáadunk egy-két evőkanálnyi vízben kifőzött gnocchit, a csontról leszedjük a húst, majd rámerjük a forró levest .( természetesen bármilyen tésztával,vagy krumplival gazdagíthatjuk).Tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!