Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető levest készítettem vacsorára :-), egy kicsit a szokásos készítési módtól eltértem (persze máskor is gyakorta változtatok :-), nem dinszteltem meg a zöldségeket, és csak tejszínnel sűrítettem a levest , amolyan “lightos” leves lett,de a lényeg hogy ízlett :-).   A vacsora ötletet az adta, hogy megmaradt némi darált sertéscombom és gondoltam  gyorsan felhasználom.

Hozzávalók:

  • 25-30  dkg  darált sertéscomb
  • 2 evőkanál jázmin rizs
  • 2 db. sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • egy kis fej hagyma
  • néhány szelet paprika
  • zöld fűszerek:petrezselyemzöld,metélőhagyma , ecetes tárkony
  • fűszerek:só,bors,csili paprika, egy evőkanál házi ételízesítő, két csipetnyi szárított vargánya por
  • 2 dl light tejszín
  • 1 db.kisebb méretű tojás
  • a tálaláshoz tejföl

Elkészítése:

A zöldséget alaposan megtisztítjuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára karikára vágjuk,  feltesszük hideg vízbe főni. Hozzáadjuk a sót, borsot, házi ételízesítőt, a hagymát,paprikát.

Közben a gombócokhoz a húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojást, egy evőkanál rizst, apróra vágott metélőhagymát,petrezselyemzöldet, két csipetnyi csili paprikát, sózzuk,borsozzuk,majd beletesszük a tojást és jól összekeverjük a masszát.

 Nedves kézzel gombócokat formálunk és beletesszük a lobogó levesbe. Gazdagítjuk a levest egy evőkanál rizzsel is. Kb .20-25 perc alatt megfő.

Egy evőkanálnyi ecetes tárkonyt apróra vágunk és beletesszük a levesbe.


Egy tálba öntjük a tejszínt,merünk hozzá egy merítőkanál levest 
, majd a levesbe csorgatjuk. Ha felfő, elzárjuk és forrón tejföllel, apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!