Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető levest készítettem vacsorára :-), egy kicsit a szokásos készítési módtól eltértem (persze máskor is gyakorta változtatok :-), nem dinszteltem meg a zöldségeket, és csak tejszínnel sűrítettem a levest , amolyan “lightos” leves lett,de a lényeg hogy ízlett :-). A vacsora ötletet az adta, hogy megmaradt némi darált sertéscombom és gondoltam gyorsan felhasználom.
Hozzávalók:
- 25-30 dkg darált sertéscomb
- 2 evőkanál jázmin rizs
- 2 db. sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- egy kis fej hagyma
- néhány szelet paprika
- zöld fűszerek:petrezselyemzöld,metélőhagyma , ecetes tárkony
- fűszerek:só,bors,csili paprika, egy evőkanál házi ételízesítő, két csipetnyi szárított vargánya por
- 2 dl light tejszín
- 1 db.kisebb méretű tojás
- a tálaláshoz tejföl
Elkészítése:
A zöldséget alaposan megtisztítjuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára karikára vágjuk, feltesszük hideg vízbe főni. Hozzáadjuk a sót, borsot, házi ételízesítőt, a hagymát,paprikát.
Közben a gombócokhoz a húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojást, egy evőkanál rizst, apróra vágott metélőhagymát,petrezselyemzöldet, két csipetnyi csili paprikát, sózzuk,borsozzuk,majd beletesszük a tojást és jól összekeverjük a masszát.
Nedves kézzel gombócokat formálunk és beletesszük a lobogó levesbe. Gazdagítjuk a levest egy evőkanál rizzsel is. Kb .20-25 perc alatt megfő.
Egy evőkanálnyi ecetes tárkonyt apróra vágunk és beletesszük a levesbe.
Egy tálba öntjük a tejszínt,merünk hozzá egy merítőkanál levest , majd a levesbe csorgatjuk. Ha felfő, elzárjuk és forrón tejföllel, apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!