Tárkonyos leves
Erdélyben gyakori leves, sok fajta változatban készül, én most egy sertéshúsos változatot hoztam. Nagymamám kedvenc “téli levese” volt.
Hozzávalók:
1kg sertéscsont
1 hagyma
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
bors
só
1 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín
1 ek . liszt
ecetes tárkonylevél
2–3 krumpli
1 dl rizs
Elkészítés:
Hideg vízbe főzni tesszük a sertéscsontot, majd miután a habját leszedtük, hosszába vágott zöldségekkel gazdagítjuk és egy fej hagymát adunk hozzá, bele tesszük az áztatott rizst,majd a kockára vágott krumplit. Beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket .Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, úgy tesszük vissza a levesbe. Behabarjuk kevés liszttel és tejföllel.
Jó étvágyat!