Tárkonyos leves

Erdélyben gyakori leves, sok fajta változatban készül, én most egy  sertéshúsos változatot hoztam. Nagymamám kedvenc “téli levese” volt.

Hozzávalók:
1kg sertéscsont
1 hagyma
2 szál  sárgarépa
1 szál petrezselyem
bors

1 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín
1 ek . liszt
ecetes  tárkonylevél
2–3  krumpli
1 dl rizs

Elkészítés:
Hideg vízbe főzni tesszük a  sertéscsontot, majd miután a habját leszedtük, hosszába vágott zöldségekkel gazdagítjuk és egy fej  hagymát adunk hozzá, bele tesszük az áztatott rizst,majd a kockára vágott krumplit. Beleszórjuk az apróra vágott ecetes  tárkonyleveleket .Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, úgy tesszük vissza a levesbe. Behabarjuk kevés liszttel és tejföllel.

Jó étvágyat!