Említettem, hogy hozzájutottunk egy házi nyúlhoz,nem is volt drága :-). A csontos részéből levest főztem,de olyan finom lett hogy legközelebb is kipróbálom,ha sikerül nyulat vásárolni.
Hozzávalók:
- egy nyúl csontos része gerinc,hát
- 2 db.sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- néhány gerezd brokkoli
- 3 db krumpli
- 1 dl mirelit zöldborsó
- 2 evőkanál 12 %-os tejföl
- egy evőkanál ecetes tárkony
- fűszerek:só,bors,kurkuma,csili
- 3 szelet szárított vargánya
- egy db.paradicsom
- egy evőkanál rozsliszt
- egy fej vöröshagyma
- egy evőkanál olaj
- egy teáskanálnyi vaj
- egy teáskanál házi ételízesítő
Elkészítés:
A húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.
Hozzáadjuk a sót,a fej hagymát,az ételízesítőt, a paradicsomot, a gombát és kis lángon főzzük.
Egy serpenyőben az olajon és a vajon megdinszteljük a felkockázott sárgarépát és petrezselymet. Amikor megdinsztelődött rászórunk egy evőkanál rozslisztet, jól elkeverjük , majd ízesítjük két csipetnyi csilipaprikával, és
egy késhegynyi kurkumával.
Összekeverjük és folyamatos keverés mellett felengedjük egy bögre hideg vízzel. Kiforraljuk, majd beleöntjük a levesünkbe. A krumplit felkockázzuk és beletesszük.
Amikor majdnem készre főtt beleöntjük a zöldborsót, a brokkoli rózsákat, 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt.
Elkészítjük a habarást, a tejfölt habverővel csomómentesre keverjük,majd fokozatosan beleöntünk 2-3 merítőkanál levest. Lezárjuk a lángot és folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe.
Összekavarjuk,ha szükség utánaízesítünk.
Citromkarikával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!