Említettem, hogy hozzájutottunk egy házi nyúlhoz,nem is volt drága :-). A csontos részéből levest főztem,de olyan finom lett hogy legközelebb is kipróbálom,ha sikerül nyulat vásárolni.

Hozzávalók:

  • egy nyúl csontos része gerinc,hát
  • 2 db.sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • néhány gerezd brokkoli
  • 3 db krumpli
  • 1 dl mirelit zöldborsó
  • 2 evőkanál 12 %-os tejföl
  • egy evőkanál ecetes tárkony
  • fűszerek:só,bors,kurkuma,csili
  • 3 szelet szárított vargánya
  • egy  db.paradicsom
  • egy evőkanál rozsliszt
  • egy fej vöröshagyma
  • egy evőkanál olaj
  • egy teáskanálnyi vaj
  • egy teáskanál házi ételízesítő

Elkészítés:

A húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.

Hozzáadjuk a sót,a fej hagymát,az ételízesítőt, a paradicsomot, a gombát és kis lángon  főzzük.

Egy serpenyőben az olajon és a vajon megdinszteljük a felkockázott sárgarépát és petrezselymet. Amikor megdinsztelődött rászórunk egy evőkanál rozslisztet,  jól elkeverjük , majd ízesítjük két csipetnyi csilipaprikával, és

egy késhegynyi kurkumával.

Összekeverjük és folyamatos keverés mellett felengedjük egy bögre hideg vízzel. Kiforraljuk, majd beleöntjük a levesünkbe. A krumplit felkockázzuk  és beletesszük.

Amikor majdnem készre főtt beleöntjük a zöldborsót, a brokkoli rózsákat, 2-3 percig főzzük, majd  hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt.

Elkészítjük a habarást, a tejfölt habverővel csomómentesre keverjük,majd fokozatosan beleöntünk 2-3 merítőkanál levest. Lezárjuk a lángot és folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe.

Összekavarjuk,ha szükség utánaízesítünk.

Citromkarikával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!