A tárkonyos krumplileves hús nélkül is finom, de ha egy kis  bárányhús is belekerül akkor  páratlan ízt kapunk. Persze nem mindenkinél van otthon bárányhús, ezért ajánlom a sertés karaj csontot, azzal is gyakran szoktam készíteni és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • csontos bárányhús ( nálam kb, fél kg volt)
  • 1 hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kisebb paradicsom,egy szelet paprika
  • bors
  • 1 dl tejföl, 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 ek . liszt
  • ecetes tárkonylevél, zöld tárkony
  • 6-7 krumpli

Elkészítés:
Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük. Ezt követően bele tesszük a hosszába vágott sárgarépát, petrezselymet, hagymát, paprikát, paradicsomot, sózzuk.
Adunk hozzá frissen őrölt borsot, és kis lángon főzzük. Amikor a répa kezd puhulni beletesszük a kockára vágott krumplit, ha megfőtt beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket . Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, úgy tesszük vissza a levesbe. Elkészítjük a habarást: a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt. Egy evőkanál forró levest belekavarunk és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe, majd kiforraljuk, ha szükség utánaízesítünk.

Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.

Jó étvágyat!