A tárkonyos krumplileves hús nélkül is finom, de ha egy kis bárányhús is belekerül akkor páratlan ízt kapunk. Persze nem mindenkinél van otthon bárányhús, ezért ajánlom a sertés karaj csontot, azzal is gyakran szoktam készíteni és nagyon finom.
Hozzávalók:
- csontos bárányhús ( nálam kb, fél kg volt)
- 1 hagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 kisebb paradicsom,egy szelet paprika
- bors
- só
- 1 dl tejföl, 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1 ek . liszt
- ecetes tárkonylevél, zöld tárkony
- 6-7 krumpli
Elkészítés:
Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük. Ezt követően bele tesszük a hosszába vágott sárgarépát, petrezselymet, hagymát, paprikát, paradicsomot, sózzuk.
Adunk hozzá frissen őrölt borsot, és kis lángon főzzük. Amikor a répa kezd puhulni beletesszük a kockára vágott krumplit, ha megfőtt beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket . Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, úgy tesszük vissza a levesbe. Elkészítjük a habarást: a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt. Egy evőkanál forró levest belekavarunk és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe, majd kiforraljuk, ha szükség utánaízesítünk.
Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.
Jó étvágyat!