Nagyon szeretjük a zöld fűszereket, egyik kedvencünk a tárkony. Sokszor készítek valamilyen tárkonyos levest, a mai ebéd is eredetileg annak indult,de időközben meggondoltam magam, és jól tettem. Igazi ízkavalkád kerekedett ki belőle:-).
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 1 dl rizs
- egy fél marék szárított vargánya
- kisebb póréhagyma, + 1 kisebb fej hagyma
- tárkony,petrezselyem
- só,bors
- csipetnyi fasírt fűszerpor
- egy-egy mokkáskanál gulyáskrém(csemege és csípős, lehetőleg házi készítésű)
- 1 dl tejföl
- 1 dl joghurt
- 1 dl tejszín
- 1 ek. durum liszt
- 1 kk. teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek olaj
- 1 tojás
Elkészítés
Egy teflonserpenyőben megfonnyasztottam a póréhagymát,majd rátettem, a szárított vargányát, picit sóztam.
Egy tálban összekevertem a húst, a megmosott rizzsel és fűszereztem,majd hozzáadtam a hagymás masszát, majd egy tojást belekevertem. Jól összegyúrtam a tojással, és kis gombócokat formáztam.
Egy edényben enyhén sós vizet forraltam , egy fej hagymával és ebbe tettem a gombócokat, majd az ecetes apróra vágott tárkonyt. Kb 20 perc alatt megfőttek a gombócok.
Egy tálban kikavartam a lisztet a tejföllel, joghurttal és tejszínnel, majd felengedtem a meleg főzőlével és lassan kavargattam. Fontos,hogy olyan mártásszerű legyen,mivel nekem sűrűnek bizonyult,még egy kis vízzel felhígítottam.
Kifőztem egy doboz a durumlisztből készült széles metéltet(kék dobozos, ez a kedvencünk) és ezzel tálaltam.
Tálaláskor egy kis parmezánt reszeltem rá:-)
Jó étvágyat!
Nagyon tetszik a blogod és a sok finomságod. Szeretnélek egy kicsit jobban megismerni, ezért szeretettel meghívlak egy játékra. Kérlek nézz be hozzám: http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/01/jatek-ismerjuk-meg-egymast-ujra.html
Köszönöm. Andi az AranyTepsi blogról
Szia kedves Andi! Köszönöm,hogy benéztél, és annak pedig külön örülök,hogy tetszik a blogom :-). Természetesen benézek hozzád ezután is ( mert már régóta olvaslak) és a játékot is megnézem 🙂