Nagyon szeretjük a zöld fűszereket, egyik kedvencünk a tárkony. Sokszor készítek valamilyen tárkonyos levest, a mai ebéd is eredetileg annak indult,de időközben meggondoltam magam, és jól tettem. Igazi ízkavalkád kerekedett ki belőle:-).

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 dl rizs
  • egy fél marék szárított vargánya
  • kisebb póréhagyma, + 1 kisebb fej hagyma
  • tárkony,petrezselyem
  • só,bors
  • csipetnyi fasírt fűszerpor
  • egy-egy  mokkáskanál gulyáskrém(csemege és csípős, lehetőleg házi készítésű)
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. durum liszt
  • 1 kk. teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek olaj
  • 1 tojás

Elkészítés

Egy teflonserpenyőben megfonnyasztottam a póréhagymát,majd rátettem,  a szárított vargányát, picit sóztam.

Egy tálban összekevertem a húst, a megmosott rizzsel és fűszereztem,majd hozzáadtam a hagymás masszát, majd egy tojást belekevertem. Jól összegyúrtam a tojással, és kis gombócokat formáztam.

Egy edényben  enyhén  sós vizet forraltam , egy fej hagymával  és ebbe tettem a  gombócokat, majd az ecetes apróra vágott tárkonyt. Kb 20 perc alatt megfőttek a gombócok.

Egy tálban kikavartam a lisztet a tejföllel, joghurttal és tejszínnel, majd felengedtem a meleg főzőlével és lassan kavargattam. Fontos,hogy olyan mártásszerű legyen,mivel nekem sűrűnek bizonyult,még egy kis vízzel felhígítottam.

Kifőztem egy doboz a durumlisztből készült széles metéltet(kék dobozos, ez a kedvencünk) és ezzel tálaltam.

Tálaláskor egy kis parmezánt reszeltem rá:-)

Jó étvágyat!