Szeretnétek valami különlegeset, akkor érdemes kipróbálni a tárkonyos gombát.
Régebben vargányából készítettem, de az idén nem igazán lehetett hozzájutni , ezért a csiperke gombával kísérleteztem,
de nem csalódtunk benne. most karácsonykor tovább fantáziáltunk a családdal és kipróbáltuk kocsonyával, hihetetlen sikere volt.
Hozzávalók:
-csiperke gomba, lehetőleg az apróbb,néhány csepp citromlé
-salátaöntethez: ecet, só, csipetnyi őrölt bors, kis cukor ( vagy édesítő), jó marék ecetes tárkony
Elkészítés:
Felaprítom a gombát, majd lobogó vízbe teszem, amibe előzőleg egy csipetnyi sót, 3-4 csepp citromlevet teszek, csak annyi vizet öntök,hogy a gombát ellepje. 1-2 percig főzöm, majd lehűtöm.
Salátaöntetet készítek és ráöntöm Jól megszórom a darabokra vágott ecetes tárkonnyal. Néhány órányi pihentetés után fogyasztható.