Hozzávalók:
- 25 dkg pulykamell filé
- 10 dkg gomba,
- 1/2 szál póréhagyma,
- 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér
- 1 dl-s zöldborsó)
- zöldpetrezselyem
- egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonylevél
- 1 paradicsom
- só, bors
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
- 1 dl tejföl
- 1 púpozott evőkanál krémsajt
- 1 csapott evőkanál rozsliszt
Elkészítése:
Az olajon és a vajon megpároljuk az apróra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, petrezselymet, majd a pulykamellet, amit fehéredéség hevítünk, utána beletesszük a felszeletelt gombát és meghintjük petrezselyemmel, fűszerezzük, felengedjük vízzel. Amikor a répa majdnem puha beletesszük a felkockázott krumplit, a legvégén a borsót, végül belerakjuk az apróra vágott ecetes tárkonyt.
Ha konzerv gombát használok, akkor azt a végén szoktam beletenni. Ha megfőtt behabarjuk, a tejfölben simára kevert liszttel és krémsajttal.
Jó étvágyat!
😛 🙂
Üdv.! 🙂