Eredetileg gombalevest akartam készíteni, de időközben meggondoltam magam és egy tartalmas egy tál étel kerekedett ki:-)
Hozzávalók 4 személyre :
- 15 dkg sertéscomb felkockázva
- 4 nagy csiperke gomba, 3-4 darab szárított vargánya
- 2 sárgarépa
- 10 dkg tönkölylisztből készült csigatészta
- 2 ek. tejföl
- 1 dl 12 % -os főző tejszín
- 1 ek.rozsliszt
- 1 ek. olaj
- 1 tk. ecetes tárkony
- só,bors
- kisebb darab paprika
- 1 ek. aprított póréhagyma
- szárított zöldpetrezselyem
Elkészítés:
Olajon megdinszteljük a póréhagymát és a sárgarépát, utána rátesszük az apróra vágott gombát és együtt pirítjuk folyamatos kavargatás mellett, vigyázva arra, hogy a póréhagyma nehogy megégjen, majd
beletesszük az apró kockára vágott húst és fehéredéség hevítjük, végül rászórjuk a fűszereket , az ecetes tárkony kivételével, a szárított vargányát, a paprikát és felengedjük vízzel.
Amikor félig megpuhult a répa és a hús beletesszük a tésztát és készre főzzük. A végén belerakjuk az ecetes tárkonyt, majd elkészítjük a habarást , a tejföllel kikeverjük a lisztet,majd hozzáadjuk a tejszínt és ezzel behabarjuk a levesünket, felforraljuk , és ha szükség utána ízesítünk.
Jó étvágyat!