Eredetileg gombalevest akartam készíteni, de időközben meggondoltam magam és egy tartalmas egy tál étel kerekedett ki:-)

Hozzávalók 4 személyre :

  • 15 dkg sertéscomb felkockázva
  • 4 nagy  csiperke gomba, 3-4 darab szárított vargánya
  • 2 sárgarépa
  • 10 dkg tönkölylisztből készült csigatészta
  • 2 ek. tejföl
  • 1 dl 12 % -os főző tejszín
  • 1 ek.rozsliszt
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. ecetes tárkony
  • só,bors
  • kisebb darab paprika
  • 1 ek. aprított póréhagyma
  • szárított zöldpetrezselyem

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük a póréhagymát és a sárgarépát, utána rátesszük az apróra vágott gombát és együtt pirítjuk folyamatos kavargatás mellett, vigyázva arra, hogy a póréhagyma nehogy megégjen, majd
beletesszük az apró kockára vágott húst és fehéredéség hevítjük,  végül rászórjuk a fűszereket , az ecetes tárkony kivételével, a szárított vargányát, a  paprikát és felengedjük vízzel.

Amikor félig megpuhult a répa és a hús beletesszük a tésztát és készre főzzük.  A végén belerakjuk az ecetes tárkonyt, majd elkészítjük a habarást , a tejföllel kikeverjük a lisztet,majd hozzáadjuk a tejszínt és ezzel behabarjuk a levesünket, felforraljuk , és ha szükség utána ízesítünk.

Jó étvágyat!